Utilaj impresionant pe șantierul autostrăzii Sebeș-Turda

Constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, Impresia Pizzarotti, a adus în zona oraşului Alba Iulia un utilaj impresionant care este folosit la transportul grinzilor de până la 110 tone.

Utilajul a fost fotografiat de către reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură pe şantierul viitoarei autostrăzi, în zona oraşului Alba Iulia, pe lotul 1. Cu ajutorul acestuia sunt transportate grinzile de până la 110 tone ce vor fi folosite la cosntrucţia celor două poduri din zonă, care vor traversa râurile Mureş şi Ampoi. Lotul 1 are o lungime de 17 km, de la intrarea pe autostrada în Sebes pana la Pârâul Iovului, fiind construit de asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL.

”Constructorul lucrează îngrijit şi bine organizat, iar şantierul arată acest lucru. Pe secţiunea care cuprinde nodul Alba Iulia Nord, la câteva zile de la emiterea autorizaţiei de construire, lucrările au început în forţă, fiind concentrate multe utilaje pentru realizarea săpăturilor în dealul de la limita cu lotul 2. Ultima secţiune neautorizată a acestui lot este nodul Sebeş, unde este în derulare procedura de mediu, precum şi realizarea exproprierilor suplimentare. Neoficial, termenul pentru finalizarea acestui tronson de autostradă este finalul anului 2019, dar doar printr-o soluţionare proactivă a blocajelor birocratice de către CNAIR. La finalul lunii octombrie procentul oficial de execuţie era de 39,00%, un avans de 3% faţă de luna anterioară”, susţin reprezentanţii asociaţiei.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.