Globalworth a strâns 330 milioane de euro și urmărește extinderea pe piața din România

Globalworth a încheiat cu success emisiunea de acțiuni ordinare în valoare de 330 milioane de euro, lansată pe 14 noiembrie 2017, a anunțat compania. Un număr total de 38.857.143 acțiuni ordinare în cadrul companiei au fost plasate de Jefferies International Limited la un preț de 8,75 euro/acțiune, aducând venituri totale brute de aproximativ 340 milioane de euro pentru societate.

Venitul net obținut în urma plasamentului va fi folosit pentru a valorifica o serie de oportunități de investiții atât în Polonia, cât și în România și pentru scopuri corporative generale. În plus, aceasta este un pas important în strategia companiei de a ajunge la un LTV de 35%. Prin intermediul acestui plasament, compania a atras o serie de investitori instituționali, atât noi cât și deja existenți, acest lucru contribuind la extinderea lichidității acțiunilor companiei înainte de mutarea pe piața principală a Bursei de Valori din Londra, planificată pentru anul 2018.

“Suntem încântați de interesul puternic arătat de investitori în aceast plasament. Anul 2017 a fost unul esențial în dezvoltarea companiei, iar acesta este încă un pas foarte important, facilitând creșterea noastră ulterioară și atingerea obiectivului de a deveni principalul investitor în piața de office real estate din regiune. Acum avem posibilitatea de a ne extinde portofoliul în Polonia și România, prin intermediul oportunităților de investiții identificate, și de a duce astfel mai departe misiunea de a deveni partenerul de care au nevoie chiriașii de înaltă calitate din întreaga regiune”, a declarat Dimitri Raptis, Deputy CEO and Chief Investment Officer.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Est, axată cu precădere pe piața din România, unde a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri, și Polonia. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Portofoliul companiei, evaluat la data de 30 septembrie 2017 la peste 1 miliard de euro, dintre care 90% este în active producătoare de venit și peste 80% în sectorul de birouri, este gestionat de aproximativ 70 de profesioniști. Globalworth are o bază puternică de investitori, fiind listată pe piața bursieră AIM din Londra începând din 2013 și la bursele de valori din Irlanda și București, unde a emis primul Eurobond în 2017.