Iulius a finalizat o nouă clădire în ansamblul Openville Timișoara

Compania Iuluis a finalizat o nouă clădire de birouri, de peste 13.000 mp, în ansamblul Openville Timişoara, proiect mixt pe care îl realizează împreună cu Atterbury Europe în proximitatea Iulius Mall. United Business Center 1 (UBC 1) este cea de-a doua clădire inaugurată în Timişoara în anul 2017, după UBC 2 (18.000 mp), în luna ianuarie. Cu recenta realizare, suprafaţa office totală livrată de Iulius pe piaţa locală, în decursul unui singur an, a ajuns la 31.000 mp, conform companiei.

În prezent, în ansamblul mixt se lucrează la a treia clădire de birouri – UBC 3, cu 19.000 mp închiriabili, care va fi finalizată în 2018. Visma Software, dezvoltator norvegian de soluţii software pentru managementul afacerilor, a închiriat în UBC 3 un spaţiu de 4.200 mp. Totodată, la începutul anului viitor va fi demarată construcţia UBC 0, cea mai înaltă clădire din România (155 metri şi 27 de etaje).

Clădirea inaugurată are 12 niveluri, iar printre companiile care au închiriat spaţii în UBC 1 se numără Atos (6.000 mp), furnizor internațional de servicii IT, şi Intel (2.400 mp), producător mondial în domeniul tehnologiei. Pe lângă dotările de clasa A, UBC 1 se evidenţiază în peisajul urban prin arhitectură, clădirea având formă triunghiulară. Totodată, dispune de acces direct spre parcul şi noile zone de retail care urmează a fi amenajate în ansamblul Openville. Imobilul a fost construit potrivit principiilor pentru clădiri verzi şi va beneficia de certificare LEED.

Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare, care va include: 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafaţă adiţională de 47.000 mp de retail, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare, amenajate într-o parcare supraetajată şi una subterană.