Se construiește al treila pod peste Someș, la Satu Mare. Investiția se ridică la 28 milioane de lei

Primăria Satu Mare va investi aproape 28 milioane de euro pentru construcţia celui de-al treilea pod peste râul Someş, contractul de finanţare fiind semnat la Bucureşti de Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare şi de Adrian Gâdea, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

În vederea realizării acestei investiţii vor fi alocate fonduri de 81,3 milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, în timp ce alte aproximativ 48 milioane de lei vor fi alocate din bugetul local, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii Satu Mare.

’’Am semnat contractul de finanţare pentru investiţia , amplasament strada Ştrandului. (…) Urmează să organizăm licitaţia, iar apoi să demarăm lucrările de construcţie’’, a declarat Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare.

Structura celui de-al treilea pod va fi suţinută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oţel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. Totodată, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulaţie, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal şi o pistă pentru biciclişti. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranţa circulatiei pietonale se vor amplasa parapeţi metalici de protecţie pe rampe, viaducte şi pod precum şi pe scările de acces de pe diguri.