NEPI Rockcastle poate să înceapă construcția mall-ului de la Satu-Mare

Dezvoltatorul NEPI Rockcastle a primit autorizația de construire a mall-ului Satu Mare Shopping City, care ar putea fi gata, astfel, până la finele acestui an. Autorizația a fost primită în decembrie, conform informațiilor prezentante pe site-ul Primăriei Satu-Mare. Este vorba despre o investiție de 40 de milioane de euro iar suprafața pe care o va ocupa viitoarea construcție este de 28.000 de metri pătrați, răspândită pe un teren de 6 hectare.

Proiectul se va desfășura pe două nivele: un hipermarket de 10.886 mp, o galerie de 14.860 mp, o sală de modă la parter și o zonă de divertisment (cinema cu minimum 6 săli) la primul etaj. Vor fi amenajate și 1.100 locuri de parcare, jumătate la sol, jumătate deasupra mall-ului. Proiectul va beneficia și de o zonă verde de 3.000 mp.

Mall-ul va fi amplasat în partea de lângă dig, iar în zona de lângă drumul Careiului vor fi sute de locuri de parcare. Clădirea va fi una modernă, cu două faţade, una către Careiului şi una către Someş.

Amplasamentul va fi accesibil din două părți. Dinspre Careiului, accesul va avea loc în apropiere de intrarea la Kaufland, unde va fi amenajat un sens giratoriu. Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. De asemenea, va mai fi o poartă de acces dinspre străzile Dunării și Digului.