OMV Petrom a început la Arad construcția celui mai mare depozit de carburanți din țară

Compania petrolieră OMV Petrom a început construirea celui mai mare depozit de carburanţi din vestul ţării, ce va fi situat la marginea municipiului Arad, investiţia fiind estimată la 18 milioane de euro, a anunțat primarul Aradului, Gheorghe Falcă. În paralel, administraţia locală construieşte, cu aproximativ şapte milioane de lei, un drum pentru a dezvolta o zonă industrială nouă lângă depozit.

”Este vorba despre o investiţie de peste 18 milioane de euro, care va face din Arad un «hub» pe calea ferată, pe transport, cât şi pe logistică, marfa fiind combustibilul. Aceasta înseamnă că pentru industriile care consumă mult combustibil, Aradul va deveni un oraş foarte atractiv”, a spus Falcă.

În paralel, administraţia locală va construi o legătură rutieră între strada Cometei şi Centura de Nord a municipiului, pentru a dezvolta o nouă zonă industrială în vecinătatea investiţiei OMV Petrom. În acest moment este în desfăşurare procedura de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor, pentru care municipalitatea a alocat 7.047.245 lei (fără TVA). Termenul limită de depunere a ofertelor este 5 februarie 2018.

„Strada va fi finalizată în termen util atât pentru OMV Petrom cât şi pentru oamenii din zonă. Odată amenajată, această legătură rutieră va genera dezvoltarea unei noi zone industriale la marginea oraşului şi va determina limitarea traficului greu în cartierele Micălaca şi în Grădişte”, arată Gheorghe Falcă.