Adalgo Mirus ridică trei blocuri în zona Bună Ziua din Cluj-Napoca, investiție de 24 milioane de lei

Compania Adalgo Mirus, controlată indirect de Raul Gadola, fiul omului de afaceri Ștefan Gadola, va construi trei blocuri, de șapte, opt și nouă etaje, pe strada Bună Ziua din Cluj-Napoca, conform Ziua de Cluj. Societatea și-a autorizat la finele anului trecut modificări la o autorizație anterioară privind ansamblul imobiliar.

Valoarea investiției, așa cum apare ea estimată în autorizația de construire, este de 24 de milioane de lei. Durata de execuție a lucrărilor a fost prevăzută la cel mult doi ani. Proiectul a fost realizat de Arhimar Serv.

Proiectul beneficia de o autorizație din 2016, dar și de una mai veche. Inițial, ansamblul a fost propus, în 2008, de către firmele Elite Group (cel mai probabil Elite Grup) și Mao Imobiliare, potrivit sursei citate. Ultima aparținea unor cetățeni străini și a fost radiată din Registrul Comerțului. În schimb, Elite Grup funcționează în continuare și îi aparține cunoscutului dezvoltator imobiliar Chimu Căpușan. În varianta 2008, apărea și o a patra clădire, cu parter și două etaje, însă acum nu am mai găsit-o în proiectul autorizat.

Adalgo Mirus are ca principal acționar societatea Neocrest Business, în care Raul Gadola este asociat cu un off-shore din Cipru, Setcrest Limited.