Tirrena Scavi are probleme cu podul care unește două autostrăzi

Construcția podului peste Someșul Mic, care leagă tronsonul de 8,7 kilometri de autostradă dintre Gilău și Nădășelu de cei 52 de kilometri din Autostrada Transilvania pe segmentul Gilău – Câmpia Turzii, are o mare problemă: semnarea unui contract între CNAIR și Hidroelectrica pentru despăgubirea companiei producătoare de energie pe perioada în care canalul Someșul Mic va fi închis pentru lucrări, anunță Asociația Pro-Instrastructură, citată de Monitorul de Cluj.

Tirrena Scavi a primit ordin de începere pe 27 octombrie 2017 și a început lucrările. Termenul contractual pentru finalizare este final de august 2018.

“Însă acest termen nu va fi respectat dacă nu se predă amplasamentul, în cel mai scurt timp, pentru canalul Someșul Mic, astfel încât constructorul să poată începe execuția celor 4 pile din pereul canalului (câte două pentru fiecare mal). Cerem responsabililor să facă urgent toate demersurile birocratice necesare astfel încât să se semneze contractul dintre CNAIR și Hidroelectrica privind plata despăgubirilor către producătorul de energie aferente zilelor în care canalul va fi închis pentru execuția podului. Din informațiile pe care le avem în acest moment, costurile se ridică la aproximativ 50.000 euro pentru fiecare zi în care acest canal este închis”, susţine Asociaţia Pro Infrastructură.

Membrii Asociaţiei mai spun că “dacă nu se semnează urgent acest act și dacă nu se predă amplasamentul către Tirrena Scavi cel târziu în luna februarie, există șanse mari ca proiectul să nu fie gata în august. Mai mult, constructorul probabil că va face claim (revendicare), cerând (pe bună dreptate) bani și timp în plus pentru că nu i-a fost permisă execuția pilelor, pas esențial (aflat pe drumul critic) pentru finalizarea podului în 6 luni de zile”.

”Ultimele informații primite arată un cost de aproximativ 10.000 euro (obținut în urma negocierilor) acordat de către CNAIR companiei Hidroelectrica pentru fiecare zi în care canalul va fi închis”, mai spune API.