Boia Invest ridică două clădiri în zona cantinei studențești Hașdeu din Cluj-Napoca

Compania Boia Invest SRL dezvoltă un proiect imobiliar format din două clădiri de două etaje plus unul retras (locuințe și spații comerciale) în vecinătatea cantinei studențești de pe strada B.P. Hasdeu și a viitorului parking din Cluj-Napoca, scrie Monitorul de Cluj.

“Studiul privește o parcelă în înțeles urban, în suprafață de 1080 mp, situată pe frontul sudic al străzii B.P. Hasdeu, fiind delimitată de parcele cu fond construit în parte de est și vest și zona căminelor studențești pe latura sudică. Pe parcela studiată există fond construit propus spre demolare. Se propune construirea a două clădiri cu regim de înălțime P+2E+R – corp A, respectiv S+P+2E-R – corp B. Dezvoltarea pe parcelă se face în front continuu închis pe corpul de la stradă și cu retrageri pentru cel din interiorul parcelei, conform clădirilor fiind determinată de contextul generat de cadrul construit adiacent”, se arată în proiectul de hotărâre privind aprobarea PUD.

Distanța dintre corpul A și corpul B va fi de minim 8 metri, accesul auto se realizează dinspre strada B.P. Hasdeu, staționarea autovehiculelor se realizează în spații specializate dispuse în subsolul corpului A.

Construcția a fost aprobată de Primărie, cu toate că vecinii s-au opus și au sesizat unele nereguli.

Clădirea se află în vecinătatea cantinei studențești. Universitatea Babeș-Bolyai a solicitat un studiu geo și stabilizarea versantului pentru a-și da acordul pentru construcție.

“Având în vedere apropierea clădirii propuse de Cantina Complexului Studențesc al Universității Babeș-Bolyai și diferența mare de nivel între cele două amplasamente (construcția propusă și cantina) veți avea în vedere la proiectare un studiu geotehnic de profunzime și măsuri de stabilizare a versantului. Se vor avea în vedere faptul că pe latura vestică a cantinei, la aproximativ 6 metri, urmează a se construi un parking de către Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu universitatea”, este notat în proiectul de hotărâre.