BSH Hausgeräte GmbH, firmă a grupului Bosch, construiește o fabrică de mașini de spălat la Simeria

BSH Hausgeräte GmbH, companie a grupului Bosch, va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o nouă locație în România în următorii ani. Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziționat un teren de 40 hectare pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat. Părțile contractante au convenit să păstreze confidențialitatea cu privire la prețul de cumpărare.

Construcția unei hale de producție, precum și a unui centru logistic și a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an. Compania intenționează să înceapă producția de mașini de spălat în anul 2020. După construirea unor noi facilități de producție, fabrica va avea din 2022 o capacitate de producție anuală de peste un milion de mașini de spălat pentru piața europeană.

Noua locație va fi în viitor pe lângă Germania, Spania și Polonia, cea de-a patra fabrica de mașini de spălat din Europa. „În ultimele luni am căutat intens o locație potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiții ideale pentru producerea mașinilor de spălat moderne precum și logistica necesară”, spune Mihai Voicilă, director general al filialei BSH din România. „Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor și de a face viața de zi cu zi mai ușoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de site-uri de producție și de centre logistice de primă clasă”, a adăugat acesta.

Filiala română BSH a fost înființată în 1999 și comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff și Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, mașini de gătit, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aspiratoare, roboți de bucătărie, mașini de cafea.