Prime Kapital și Mas Real Estate dublează suprafața centrului comercial Era Shopping Park din Iaşi

Prime Kapital şi Mas Real Estate, cei doi acţionari ai centrului comercial Era Shopping Park din Iaşi, vor investesc 125 de milioane de euro în extinderea proiec­tului, care va avea o suprafaţă mai mult decât dublă până la finalul anului viitor. Mallul, care are acum 41.000 de metri pătraţi închiriabili, va ajunge la 100.000 de metri pătraţi.

Noul proiect este promovat sub denumirea de „Mall of Moldova“. Conform consultanţilor în domeniu, mall-ul de la intrarea în oraş va deveni cel mai mare din Regiunea de Nord-Est, în condiţiile în care Palas Mall are în jur de 70.000 de metri pătraţi. „Credem că ar fost de preferat ca acest proiect să devină un mix use development care să conţină şi un centru multifuncţional de conferinţe, hotel de business, clădiri de birouri“, au declarat oficialii firmei de consultanţă Extind, citați de Adevărul.

„Am depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi dacă totul decurge aşa cum am prevăzut, planul nostru este să finalizăm extinderea până la sfârşitul anului 2019. Investiţia va fi de 125 de milioane de euro şi va fi făcută din surse proprii”, au declarat reprezentanţii Prime Kapital, conform ZF.

Anul trecut, Prime Kapital a devenit acţionar în firma care deţine centrul comercial Era Shopping Iaşi, construit şi deţinut de fondul de investiţii Argo Real Estate Oportunities Fund (AREOF).