Prima clădire de birouri cu piscină exterioară

Parcul de afaceri West Gate din vestul Capitalei, deținut de Genesis Property, construiește prima piscină exterioară cu pistă de alergare și rollerblading din România, amplasată într-un parc de birouri, printr-o investiție de 1,5 milioane de euro.

În vara anului 2018, angajații companiilor chiriașe vor avea acces la piscină și terasă în aer liber, într-un spațiu de relaxare modern amenajat în interiorul parcului, pe o suprafață de 5.000 mp.

„Atragerea și reținerea de talente în companii este o problemă omniprezentă în România și una dintre sarcinile vitale pentru dezvoltarea sustenabilă a oricărei afaceri. Din perpectiva noastră, putem acționa în sprijinul companiilor chiriașe cu misiunea de a crește calitatea timpului petrecut în cadrul parcului și sporirea gradului de satisfacție a angajaților chiriașilor noștri”, spune Liviu Tudor, președintele și fondatorul companiei Genesis Property.

Construcția piscinei presupune o investiție de 1,5 milioane de euro, aceasta fiind dotată cu o pistă de alergare și roller blading, care aduce un plus de valoare spațiului. Această formulă este o premieră în cadrul unui complex de birouri din România, Genesis Property extinzând prin această construcție gama de servicii propusă clienților săi. Angajații chiriașilor vor avea la dispoziție, în premieră în România, o astfel de facilitate în curtea spațiului în care sunt amplasate birourile companiei pentru care lucrează.

”O investiție de asemenea anvergură demonstrează concret eforturile noastre de a fi lideri detașați în a oferi cele mai bune experiențe și servicii chiriașilor și angajaților acestora.
Știm că angajații companiilor vor să fie activi, mulți dintre ei își doresc să își reîncarce dimineața bateriile prin sport în aer liber, iar după orele petrecute la birou, să se relaxeze la soare. Angajații fericiți sunt mai productivi și contribuie mai ușor la dezvoltarea businessului companiei pentru care lucrează”, a declarat Tudor.

Piscina este situată în cadrul parcului de birouri West Gate, amplasat în zona de vest a Capitalei, și va avea o capacitate totală de 200 locuri pe șezlong. Piscina va dispune de o terasă exterioară cu bar-restaurant, o zonă de plajă mixtă de 400 mp (gresie și iarbă), un bar accesibil din apă și vestiare ultra-moderne. Pentru încălzirea apei din piscină, dar și a celei menajere, se va folosi energie regenerabilă, generată de panourile solare din dotare. De asemenea, sistemele de irigație vor capta apa de ploaie și o vor recircula pentru întreținerea spațiilor verzi.

La acestea se adaugă și accesul la o pistă de alergare și rollerblading, care înconjoară zona piscinei, construită din materiale moderne, ce oferă o aderență crescută și atenuează șocul dat de impactul piciorului cu solul în timpul activităților sportive.

„Construcția piscinei împreună cu pistade alergare și rollerblading aduce valoare adăugată demersului nostru de a îmbunătăți continuu experiența angajaților din West Gate. Prezența spațiilor de recreere crește în importanță la alegerea unui spațiu de birou sau a unui loc de muncă. Iar această investiție va aduce un mare plus pachetelor de beneficii oferite deja de către companiile din parc angajaților lor. Vorbim de 1,5 milioane de euro, adică un efort investițional important prin care oferim clienților noștri un diferențiator foarte valoros în calitatea modernă și chiar avangardistă a spațiului de birou oferit angajaților lor”, a explicat Ștefan Tudos, vicepreședintele companiei Genesis Property.

Printre companiile care au sediul în West Gate, se numără Societe Generale European Business Services, Dacia Renault, Siemens, Ericsson, WNS, Citi, Accenture, Panasonic, Alpha Bank, Carestream Health și Medicover.