A fost inaugurat cel de-al doilea pasaj rutier la nivel de cale ferată din Timișoara

Cel de-al doilea mare pasaj rutier la nivel cu calea ferată din Timişoara, ”Popa Şapcă”, a fost inaugurat după ce a trecut prin ample lucrări de modernizare şi extindere la şase benzi a carosabilului, scrie Agerpres. Investiţia, care a costat peste 6 milioane de euro, s-a finalizat într-un an şi jumătate şi asigură legătura dintre centrul oraşului Timişoara şi zona Calea Lipovei, respectiv Calea Aradului.

Pentru lărgirea pasajului de la două la şase benzi, realizarea trotuarelor şi a unor piste de biciclete a fost necesară montarea unui nou pod feroviar. În subteran, a fost montată o staţie de evacuare a apelor pluviale, pentru a nu se inunda.

“Noi vrem să fie mulţumiţi timişorenii cei mulţi atunci când dăm în folosinţă obiectivele şi de aceea mergem înainte fără şovăială, pentru că îşi doresc o modernizare în forţă a oraşului şi cei mulţi înţeleg că aceasta nu se poate produce fără un disconfort temporar. Pasajul ‘Popa Şapcă’ este un obiectiv construit de la zero, nu este cosmetizat, ci este un pasaj nou pentru că s-a distrus vechiul pasaj şi s-a realizat unul nou”, a declarat, la inaugurare, primarul Nicolae Robu.

La o adâncime de aproape 10 metri, sub pasaj, a fost montată staţia de evacuare a apei, care va colecta apa provenită din ploile abundente, iar când aversele încetează, apa va fi deversată ritmic în sistemul comun de canalizare al oraşului, astfel că nu va mai fi inundat nici acest pasaj, la fel ca şi noile pasaje “Jiul” şi “Michelangelo”.

De asemenea, sub carosabil a fost montată reţeaua de degivrare, care nu va permite depuneri de zăpadă sau formarea poleiului, în sezonul rece, similar sistemelor implementate şi la celelalte două pasaje noi.