Noi construcţii în zonele bune ale Capitalei

Nicio stradă nu pare prea înghesuită pentru a nu mai lăsa loc dezvoltatorilor imobiliari *

Prezentăm în cele ce urmează, pe scurt, trei proiecte în plină desfăşurare, începute în săptămânile din urmă. Trecem în revistă, acolo unde este cazul, şi firmele de construcţii implicate în lucrări.

Pe Dimitrie Pompeiu nr. 2

La doar câţiva metri de proiectul Equilibrium şi lângă viitorul hotel afiliat Courtyard by Marriott, tocmai se lucrează la fundaţiile unui ansamblu rezidenţial de lux (foto mai sus). Proiectul este situat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 2D, pe locul unde a fost Sama Service, reţeaua de service-uri auto rapide.

Aceasta din urmă tocmai şi-a mutat atelierul de reparaţii de la această adresă pe şoseaua Pipera 46, unde este şi Mazda, pentru a lăsa locul noii construcţii. Dezvoltatorul este Irmex SA, parte a Rădăcini Grup, iar terenul de care dispune este de circa 4.600 metri pătraţi.

Prima faza a acestui ansamblu rezidenţial va avea 134 de apartamente. Proiectul prevede şi două etaje subterane pentru parcări. Fondatorul şi proprietarul grupului Rădăcini este omul de afaceri de origine iraniană Ali Madadi.

Lângă Spitalul Colţea

Pe strada Mavrogheni Nicolae nr. 4, distribuitorul bucureştean de carburanţi Ibbco Company îşi pregăteşte un bloc cu subsol, parter şi patru etaje, cu funcţiuni mixte, în calitate de beneficiar al investiţiei.

Asta figurează este pe… hârtie, mai precis, pe panoul de la şantier. Ibbco are o staţie de carburanţi pe Şoseaua Fundeni. Compania a avul în anul 2016 un număr mediu de 15 angajaţi şi o cifră de afaceri netă de 12,4 milioane de lei cu un profit… minor.

Ca proiectant general de arhitectură pentru acest proiect a fost ales Cabinetul Individual “Gavrilă Z. Bogdan Iulian” iar ca proiectant structuri – Rofer. La momentul actual se pregăteşte incinta, mai precis, se eliberează şi se nivelează terenul, pentru a se începe săpăturile. De aceste din urmă lucrări se ocupă firma “Rob-For Construct”.

Pe strada Pitar Moş

Pe strada Pitar Moş nr. 14, colţ cu strada Pictor Arthur Verona, se ridică un bloc de 3 etaje pe locul unei case vechi, care a fost demolată în această primăvară. La respectivul imobil au locuit în anii din urmă două persoane asupra cărora, în cele din urmă, Tribunalul a dispus evacuarea, ca urmare a faptului că nu aveau titlu locativ.

Merită poate subliniat că procesul s-a întins pe mai mulţi ani. Pe de altă parte, casa veche figura încă din perioada de boom imobiliar ca fiind un imobil supus exproprierii. Revenind la prezent, să spunem că beneficiarul investiţiei este Laurenţiu Bătrîna, proiectant general este Biroul Individual de Arhitectură “Otilia Adina Dumitrescu” iar constructor, firma “Siluan Proiect”.

* Acest articol a apărut în ediţia print a revistei Constructiv