BAT construiește la Ploiești o hală nouă unde va produce „rezerve” de tutun

British American Tobacco (BAT), care activează pe piața locală a tutunului, a anunțat că va investi 800 de milioane de euro în termen de cinci ani la Ploieşti pentru a putea produce aici Neostik-uri, denumirea sub care sunt cunoscute „rezervele“ de tutun pentru dispozitivul glo.

Investiţiile în tehnologia producţiei de ţigări electronice şi rezervele aferente acestora sunt făcute în fabrica deja existentă din Ploieşti. „Construim o capacitate nouă, acest proces urmând să aibă o durată de cinci ani de zile“, a declarat Ram Addanki, director pentru Europa Centrală şi de Sud în cadrul BAT.

Concret, compania va construi de la zero o nouă hală de producție de peste 7.000 de metri pătrați şi va crește și capacitățile de producție a țigaretelor tradiționale. „Suma de 800 de milioane de euro care urmează să fie investită în Ploiești în următorii 5 ani este o dovadă a angajamentului nostru față de România. În prezent, 60% din produsele fabricate în România pleacă la export în alte 45 de țări, iar acest procent va crește la 70% ca urmare a noilor investiții. Dorim să continuăm să investim în România și sperăm că guvernul român va oferi predictibilitatea necesară”, mai spune Addanki.