Hilti România și Knauf, chiriaşi în AFI Tech Park 1

AFI Europe Romania, dezvoltatorul AFI Tech Park, a anunțat două companii multinaționale de renume în sectorul construcțiilor care vor fi noii chiriași în AFI Tech Park încă de la lansarea sa: Hilti România și Knauf (cu cele două divizii, Knauf Gips și Knauf Insulation).

AFI Teck Park oferă 56.000 mp de spații de birouri clasa A, prin două clădiri P+8 și un turn de birouri de 14 etaje, și servicii, cum ar fi: o sală de conferințe de 400 mp, care poate fi utilizată de toți chiriașii, pe baza rezervării per oră, cardul de loialitate „AFI Club”, care oferă reduceri la restaurante și alte servicii, precum și proximitate față de sala World Class, care a închiriat 1.500 mp în AFI Tech Park 1. AFI Tech Park 1 a primit deja pre-certificarea ca și „clădire verde” LEED Platinum.

„AFI Tech Park 1 are un grad actual de ocupare de 40%, ceea ce demonstrează că viziunea noastră de a crea un business campus în interiorul orașului răspunde unei nevoi care era prezentă și oferă o soluție pentru comunitatea de afaceri”, a declarat Tal Roma, Business Development Manager, AFI Europe Romania.

Hilti România este parte a Hilti Group, care concepe și furnizează soluții software și servicii.
Parte a grupului internațional Knauf, Knauf Gips România este producător și distribuitor de materiale și sisteme de construcție, cu o prezență de peste 20 de ani în România. Knauf Gips România oferă o varietate de produse și soluții complete de sistem pentru construcția pereților interiori despărțitori, a tavanelor, a pardoselii flotante, dar și diferite soluții speciale pentru protecția pasivă împotriva incendiilor, rezistența la apă și coroziune, îmbunătățirea acustică sau izolarea fonică.

Knauf Insulation România face parte din una dintre cele mai recunoscute companii internaționale din domeniul izolației. Producătorul unei game largi de materiale izolatoare, Knauf Insulation oferă soluții pentru toate tipurile de aplicații, cum ar fi acoperișurile înclinate, fațada de contact, acoperișurile plate, partițiile interioare.

„Proiectul AFI Tech Park atrage prin poziția sa centrală și facilitățile diverse pentru angajații aflați aici. Unul dintre avantajele competitive pe care le aduce proiectul este sala de conferințe pe care dezvoltatorul o oferă tuturor chiriașilor din clădire, care poate fi utilizată în comun, pe baza rezervării orare. Astfel, companiile pot optimiza suprafața închiriată, ajustându-și nevoia de spațiu în funcție de necesitățile curente și conducând, prin urmare, la soluții eficiente din punct de vedere al costului”, a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting | CORFAC International.

ESOP este unul dintre principalii consultanţi imobiliari ce lucrează de 15 ani în piaţa birourilor și pe piaţa rezidenţială. Începând cu 2013, ESOP activează în asociere cu CORFAC International – Corporate Facility Advisors – o alianţă de companii imobiliare antreprenoriale angajate să ofere servicii de calitate la nivel local, naţional şi internațional, în 61 de locații din America de Nord și în alte 24 de locații din toată lumea. Tranzacțiile pentru Hilti România și Knauf au fost asistate de ESOP.

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

Despre AFI Europe Romania

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DIY”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).