Immochan și-a schimbat numele și a anunțat planurile de extindere

Dezvoltatorul Ceetrus, fostul Immochan, care a ridicat Coresi din Brașov, anunță că va construi noi proiecte cu funcţiuni mixte în cinci oraşe din ţară, inclusiv în Bucureşti, scrie Bună Ziua Brașov. Reorientarea dinspre zona dezvoltării de proiecte pur de retail, ca divizie specializată a grupului Auchan, spre proiecte cu funcţiuni mixte, este marcată prin schimbarea denumirii companiei în Ceetrus.

Conform publicației amintite, în luna august urmează să înceapă construcţia proiectului mixt din Satu Mare, care vizează extinderea centrului comercial Auchan cu o galerie comercială cu suprafaţa de 10.000 de metri pătraţi, dar şi realizarea unui ansamblu rezidenţial cu circa 300 de apartamente. În prezent, este în curs de autorizare extinderea zonei comerciale. „Sperăm să începem construcţia în luna august”, anunţă Tatian Diaconu, CEO Ceetrus România. Noile spaţii de retail ar putea fi astfel gata până în luna august a anului viitor, când ar urma sa înceapă şi construcţia apartamentelor, pentru a fi livrate în 2021 – 2022.

În Bucureşti, Ceetrus analizează în prezent două terenuri, tot pentru dezvoltarea unor proiecte cu funcţiuni mixte. Cel mai mare dintre acestea ar putea viza realizarea unui ansamblu preponderent de birouri, la care să se adauge o zonă de locuinţe, cu spaţii de retail la parterul clădirilor, pe un teren cu suprafaţa de peste 10 hectare, precizează Diaconu. Totodată, dezvoltatorul analizează alte terenuri în Cluj, Sibiu şi Craiova, tot pentru proiecte mixte. Negocierile cele mai avansate sunt pentru terenul din Cluj, cu o suprafaţă de până la 12 hectare, pe care ar urma să fie dezvoltat un proiect cu o componentă principală de spaţii de birouri.

Până să lanseze noi investiţii, compania continuă dezvoltarea celui mai mare proiect al său din România şi de la nivel internaţional, şi anume cartierul Coresi din Braşov. Aici, dezvoltatorul intenţionează să demareze în toamnă construcţia unui hotel de 4 stele cu 125 de camere, care ar urma să fie operat de un partener specializat. Dacă lucrările încep în toamnă, hotelul ar putea fi inaugurat în decembrie 2019 sau cel târziu în aprilie 2020, precizează Diaconu.