Investiție de 25 milioane de euro într-un proiect industrial de 45.000 mp în zona Chitila

Ionuț Dumitrescu lansează Element Industrial, companie de dezvoltare imobiliară axată pe proiecte logistice. Noua societate are în vedere dezvoltarea unui portofoliu de proiecte în București și în țară. Un prim proiect este ELI PARK 1, care va fi construit în două faze pe un teren cu suprafață de 10 hectare localizat pe DN 7, la ieșirea din Chitila.

”Element Industrial va dezvolta parcuri logistice de clasă A, strategic localizate. Am luat decizia de a demara acest business pe fondul unui consum în creștere, care a determinat dezvoltarea semnificativă atât a nișei de comerț electronic cât și a companiilor FMCG”, spune Muler Onofrei, Managing Partener, Element Industrial.

ELI PARK 1 va avea o suprafață închiriabilă de 45.000 mp de spații de depozitare și birouri. Prima fază, în suprafață de 20.000 mp, va fi livrată în trimestrul al doilea din 2019. ELI PARK 1 este localizat la o distanță de 4 km de centura București, cu acces la un drum național cu patru benzi, DN 7. Principalele avantaje sunt accesul facil către nordul Bucureștiului și amplasarea într-o zonă cu excedent de forță de muncă (Chitila/Buftea), spre deosbire de alte zone clasice de logistică unde sunt probleme în acest sens, ca de exemplu A1 – km 14 sau 23.

Noul proiect va fi dezvoltat la standard internațional de clasă A, beneficiind de specificații tehnice precum: înălțime liberă de depozitare de 11,5 m, o ușă de încărcare/descărcarela fiecare 800 mp de hală, spații generoase de manevră pentru camioane (35 m truck court) și locuri numeroase de parcare. Suprafața minimă de închiriat este de 2.500 de mp.

Muler Onofrei este unul dintre cei mai experimentați manageri din domeniul ”industrial real estate”, cu un istoric de peste 16 ani pe piața locală. Muler a coordonat departamentul Industrial din cadrul Eurisko și a condus filialele de pe piața locală a unor dezvoltatori precum ProLogis, Soravia sau Panattoni. El are o diplomă RICS cu specializare în ”Management de Portofoliu” precum și un MBA de la Kellogg School of Management, Northwestern University. În cadrul Element Industrial, Muler ocupă poziția de Managing Partener, având un rol activ în managementul companiei.