Motocoasă cu acumulator, pentru grădini mici

Producărorul german Stihl a conceput motocoasa FSA 45 cu acumulator pentru îngrijirea grădinilor mai mici 50 de mp. Aceasta are o greutate de doar 2,3 kg, tijă și mâner reglabile.

Durata de încărcare a acumulatorului este de 145 de minute pentru 80% din capacitate și 210 minute pentru 100%. Și pentru ca utilizatorul să nu se stresesze în legătură cu nivelul bateriei, producătorul a dotat echipamentul cu un indicator al gradului de încărcare, care îi oferă pe loc această informație.

Motocoasa FSA 45 poate tăia marginile de gazon în lungime de 250 m, fiind dotată cu un acumulator integrat extrem de puternic pe bază de lithiu-ion.

Utilizatorii nu mai au grija scoaterii acumulatorului, echipamentul încărcându-se prin conectarea direct la priza de 220V, exact ca un telefon mobil.

FSA 45 este destinată doar segmentului hobby, pentru suprafețe mai mari sau lucrări mai complicate, fiind indicate alte modele. Stihl a dezvoltat încă 5 modele de motocoase cu acumulator, inclusiv pentru zona profesională, cum este FSA 130, destinată suprafațelor întinse de iarbă aspră.

Utilajele de grădinărit cu acumulator reprezintă o nouă generație de echipamente, care au nivel de anduranță comparabil cu cele cu motoare clasice. Acestea sunt mult mai puțin zgomotoase și mult mai prietenoase cu mediul și utilizatorii, având în vedere că nu elimină noxe în atmosferă.

Producătorul Stihl a dezvoltat mai multe game de astfel de utilaje pentru lucrări diferite, dar și pentru utilizatori ocazionali sau profesioniști. Alte echipamente Stihl dotate cu acumulator sunt motoferăstraiele, foarfecele de gard viu, suflantele sau mașinile de tuns iarbă. De asemenea, cei de la Stihl au implementat această tehnologie chiar pe un super utilaj ca motodebitatorul TSA 230.

Despre compania Stihl

Stihl a anunţat în 2017, la nivel internațional, o creştere a rulajului de 9,7%, atingând o cifră de afaceri record de 3,8 miliarde de euro şi a înregistrat un nou record mondial: peste 10 milioane de unități cu motor vândute. Compania a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl în Stuttgart.

Stihl România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania a operat anul trecut un rebranding pe gama Viking, destinată grădinăritului, aceasta denumindu-se în prezent tot Stihl, preluând și aceleași elemente de identitate.