TeraPlast: Reţeaua ţevilor de apă curentă, mai veche de 50 de ani, în mare parte

În prezent, peste 65% din populația României este conectată la o rețea curentă de apă, o mare parte din aceasta având o vechime de cel puțin 50 de ani, informează TeraPlast.

În acest context, compania a început campania „Apă curată înseamnă viață”, prin intermediul căreia își propune să aducă în prim plan importanța calității sistemelor de transport al apei.

Totodată, TeraPlast, care este unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor și totodată cel mai mare procesator de PVC din România, își propune pentru anul în curs vânzări de peste 6 milioane de metri de țevi din polietilenă, cu 50% mai mult față de volumul livrărilor din 2017.

Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast: „Le oferim clienților noștri direcți și indirecți produse și soluții profesioniste, în deplin acord cu responsabilitatea asumată a companiei față de mediul și societatea în care activează, pentru realizarea instalațiilor ce folosesc țevi din polietilenă (PE)”.

Unul dintre cele mai performante produse TeraPlast este țeava din polietilenă, cunoscută și sub denumirea de „țeavă Politub”. Aceasta are o gamă largă de întrebuințări, precum transportul de apă și gaze naturale, canalizare menajeră și industrială, drenaj, instalații de incendiu și irigații, aplicații miniere sau de transport al apei în industria alimentară.

Conform reprezentanților TeraPlast, țeava Politub PE100-RC (foto mai sus) pentru transportul apei are un material care rezistă peste 100 de ani, nu interacționează cu mediul și apa transportată, deci nu împrumută însușiri de miros, gust sau culoare. Mai mult, emisiile de mono și dioxid de carbon ale țevii din PE sunt de până la de 5 ori mai mici decât în cazul țevilor din oțel.

Detalii Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor și totodată cel mai mare procesator de PVC din România. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șapte linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă și Țiglă Metalică – prin brandul Wetterbest. Grupul TeraPlast este activ pe piața externă din octombrie 2017, după deschiderea TeraSteel Serbia, prima fabrică inaugurată după 1990 și aflată integral în proprietatea unei firme românești.

Facilitățile de producție ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial TeraPlast, dezvoltat pe o suprafață de peste 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistrița. În ultimii 10 ani Grupul TeraPlast a investit 246 de milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.