Adam Europe cumpără de la East Balkan Properties plc patru clădiri de birouri

Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania a consiliat grupul East Balkan Properties plc în vânzarea portofoliului de birouri constând în patru clădiri cu o suprafață totală cumulată de 9.047 mp, localizate în puncte strategice ale Capitalei. Achiziția a fost făcută de către Adam Europe, care a cumpărat în trecut clădirile de birouri Phoenix Tower și Construdava Business Center, în urma a două tranzacții intermediate tot de către Colliers.

„Piața de investiții imobiliare s-a caracterizat în prima jumătate a acestui an printr-o varietate foarte ridicată ce a vizat proprietăți din sectoare imobiliare diferite cu suprafețe medii și foarte mari, localizate atât în București, cât și în orașele regionale. Această varietate este foarte sănătoasă pentru piață și marchează atingerea unei maturități a portofoliului de produse disponibile spre vânzare”, a declarat Narcisa Stănimir, Senior Transaction Manager în cadrul departamentului de investiţii al Colliers International Romania.

„Achiziția clădirilor de birouriale East Balkan Properties plc de către un grup care deține deja în portofoliu clădiri cu suprafețe similare dovedește interesul investitorilor și pentru proprietăți cu suprafețe mici și medii”, a încheiat Narcisa Stănimir.

Portofoliul include patru clădiri birouri, cu o suprafață totală cumulată de 9.047 mp, dispuse dinspre nordul Bucureștiului către centrul său, astfel: Airport Smart Offices se află în imediata vecinătate a Aeroportului Henri Coandă, Domenii Offices este localizată în zona de nord-vest – în apropierea zonei Expoziției, Jules Michelet Office Building se apropie de centrul Capitalei prin plasarea în partea istorică a Pieței Romane, iar Casa Moșilor Office Building se află între Universitate și Piața Unirii, aproape de instituțiile culturale și academice ale Capitalei.

Localizarea în aceste zone proeminente, care se bucură, de altfel, de o bună conectivitate la transportul public, a favorizat un grad de ocupare ridicat, prin prezența în clădiri a unor companii ce provin din sectoare de activitate variate: marketing și publicitate (e.g. McCann Erikson, Mercury Research), IT (e.g. Meti Logiciels et Services, Elkotech, Essensys Software), logistică (e.g. Militzer & Munch), construcții (e.g. Martifer) și servicii.

După cum au decurs lucrurile până cum, în acest an, segmentul de birouri va fi principala atracție din piaţa de investiţii imobiliare din România. Produsele investiționale sunt disponibile, astfel că, până la finalullui 2019, randamentele s-arputea comprima, iar volumul tranzacțional ar putea atinge 1 miliard de euro, doar pentru acest sector.

East Balkan Properties plc este o companie privată cu sediul pe Insula Man și cu investiții în România, Bulgaria, Slovacia și Serbia. EBP deține în principal active logistice și terenuri industriale. Portofoliul de birouri a fost achiziționat în 2006 și 2007 și gestionat de către societatea de administrare a activelor și proprietății Equest Investments SRL.

Adam Europe, investitor și dezvoltator imobiliar cu integrare verticală, sub conducerea lui Isaac Cohen Hoshen, a achiziționat Phoenix Tower și Construdava Business Center în 2016, respectiv 2017, marcând în acest mod reintrarea pe piața din România a grupului, ce pregătește atât extinderea portofoliului de birouri, dar și dezvoltarea de noi proiecte rezidenţiale, cum ar fi proiectul Reveria Palady 43 din estul Bucureştiului. Pe plan internaţional, Adam Europe deţine un portofoliu rezidenţial extins în Berlin, Frankfurt și în Strasbourg. Este important de amintit că Isaac Cohen-Hoshen este co-fondatorul Adama, unul din cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România care a realizat în decursul ultimilor 14 ani mii de unităţi locative, clădiri de birouri și spaţii comerciale în principalele orașe din România.

„Această investiție reprezintă un moment important pentru Adam Europe în ceea ce privește consolidarea poziției pe piața de birouri din România, ca parte a liniei noastre strategice, alături de componenta de investiții în proiectele rezidențiale. Ca de obicei, am vizat puncte cheie ale Bucureștiului, cu dezvoltare sustenabilă, care prezintă un potențial deosebit pentru companiile dinamice, aflate în expansiune, din perspectiva locației accesibile, a standardelor tehnice ridicate și a calității ambientului de lucru. Având în vedere dinamica actuală a pieței, ne propunem extinderea portofoliului nostru și cu alte clădiri de birouri, pentru a oferi o gamăde opțiuni cât mai diversificată companiilor din diverse domenii de activitate”,a declarat Isaac Cohen Hoshen, coordonator Adam Europe.