Nepi extinde centrul comercial de la Sighișoara

NEPI Rockcastle vrea să extindă centrul comercial din Sighișoara pe un teren de 10.681 metri pătrați, conform Zi de Zi. În acest sens, Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş a emis, în data de 6 august 2018, Decizia etapei de încadrare a proiectului „Construire spaţii comerciale parter, sistematizare verticală şi amplasare reclame”, propus a fi amplasat pe strada Stadionului fără număr. Suprafaţă construită de 1.462 de metri pătraţi

„Beneficiariul proiectului dorește să dezvolte noi investiții în zona serviciilor, comerțului și alimentației publice, într-un centru urban polarizat pe activități economice. Lucrările de execuție vor fi demarate numai după realizarea sistemului rutier. Investiția prevede lucrări de terasamente: decaparea debleului, curățarea terenului rămas după decapare, compactarea rambleului, așternerea îmbrăcăminții asfaltice și finisarea manuală a zonelor verzi. Structura constructivă a clădirii va cuprinde cadre cu stâlpi din beton armat și grinzi metalice. Închiderile vor fi realizate cu panouri termoizolante tip sandwich, iar acoperișul va fi executat din tablă trapezoidală, suprapus peste termoizolație și hidroizolație. Finisajele interioare, instalațiile și mobilierul vor fi realizate de către fiecare chiriaș, conform propriilor concepte de prezentare”, se precizează în Decizia etapei de încadrare a proiectului.

Investiţia pregătită de Nepi Rockcastle propune extinderea centrului comercial deja prezent, extindere care va include şi un proiect de galerie comercială.

„Beneficiarul va realiza o galerie comercială în sistem „shell and core” (anvelopă și spații comune), fiecare chiriaș urmând să își facă interiorul în funcție de propriul specific. Principiul de funcționare este acela al unei clădiri compartimentate în spații independente, fiecare cu acces direct pentru clienți și aprovizionare, în care se vor comercializa diverse categorii de produse: îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, etc. Fiecare spațiu comercial din cadrul galeriei va beneficia de toate utilitățile și va fi dotat cu hidranți interiori”, se arată în Decizia etapei de încadrare a proiectului.

„Accesul rutier și pietonal pentru clienți se va realiza exclusiv de pe proprietatea Kaufland, conform contractului de constituire a unor servituți de trecere”, respectiv că „accesul pentru aprovizionare va fi cel existent, din strada Stadionului.”