S-a stabilit cât va costa centura orașului Sighișoara

Centura oraşului Sighişoara va costa 391,17 milioane lei, potrivit unui proiect al Ministerului Transporturilor.

„Oportunitatea realizării Variantei de ocolire a municipiului Sighişoara a fost identificată în cadrul analizei şi studiilor prealabile, fiind inclusă în Master Planul General de Transport.  Proiectul a fost estimat la o valoare totală de 391,17 milioane lei cu TVA”, arată nota de fundamentare a proiectului, conform News.ro.

Investiţia ar putea fi gata în doi ani. „Lucrările s-au proiectat în concordanţă cu rezultatele studiilor de teren şi a dimensionărilor specifice. Suprafaţa de teren necesară de expropriat pentru realizarea obiectivului, este de aproximativ 27,46 ha”, arată proiectul.

Traseul este proiectat să aibă o lungime de 13,057 km. Investiţia presupune şi construcţia unui pasaj, a unui pod şi un viaduct.

Pe traseul variantei de ocolire Sighişoara au fost prevăzute două parcări de o parte şi de alta, cu 20 de locuri de parcare pentru autovehicule grele şi 20 pentru autoturisme.

De asemenea, pentru traversarea căii ferate Bucureşti-Braşov-Sighişoara-Mediaş-Cluj şi a drumului naţional DN 13 este prevăzut un pasaj, iar traversarea râului Târnava Mare şi a pârâului Satului se realizează printr-un pod.

„Realizarea obiectivului va conduce la scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul municipiului”, se mai arată în document.