S-a terminat construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi

Compania Naționață de Autostrăzi (CNAIR) a reușit să finalizeze podul care face legătura între tronsonul de 56 de kilometri deja construiți și un alt tronson de zece kilometri, de la Gilău la Nădășelu, scrie EVZ. Acesta din urmă va asigura legătura între zona de nord verst a României, pe DN 1F, pe direcția Satu Mare, Zalău, Cluj, spre sudul României, Alba Iulia – București.

Pentru a nu mai traversa municipiul Cluj Napoca, CNAIR a construit cei zece kilometri de la Gilău la Nădășel, dar a uitat să mai construiască podul care să facă legătura între cele două tronsoane de autostradă. Așa se face că cei zece kilometri au fost terminați acum mai bine de un an, lucrările fiind lăsate în conservare până la construirea podului. Doar licitația pentru construirea podului de 320 de metri, peste râul Someș, a durat mai bine de doi ani, în cele din urmă, lucrările fiind adjudecate și efectuate de o companie italiană, valoarea fiind de 25.6 milioane lei, fără TVA.

O echipă de specialiști a inspectat lucrările și au ajuns la concluzia că lucrările sunt finalizate în proporție de 90 la sută, urmând ca podul să fie dat în folosință în data de 25 septembrie 2018. Stratul de uzură a fost deja așternut, pe unul dintre sensurile de circulație, urmând ca până la finalul săptămânii, podul să fie complet asfaltat. În perioada imediat următoare, constructorul va monta elementele de siguranță și indicatoarele rutiere, precum va realiza și marcajele rutiere, mai scrie publicația amintită.