Sapsan Cons SRL ridică un centru cu funcțiuni multiple în zona Rond Păcurari, Iași

Compania Sapsan Cons SRL dorește să ridice un centru cu funcțiuni multiple (locuinţe, birouri, servicii, comerţ, alimentaţie publică, showroom şi spaţii producţie) în două corpuri noi, unul cu 3 etaje, iar celălalt cu 7 etaje la Rond Păcurari, în Iași, scrie Ziarul de Iași. Proiectul prevede extinderea clădirii existente unde se comercializează în special covoare („Basarabia”).

Compania are în proprietate o suprafaţă de peste 4.900 mp şi a solicitat Primăriei concesionarea a încă 1.100 mp pentru amenajarea unei căi de acces. În planşa de reglementări urbanistice apare o stradă nouă, cu două benzi, pe lângă service-ul auto existent, arteră de circulaţie care să fie legată la nord cu Fundac Păcureţ şi, respectiv, tot printr-o stradă nouă (de data aceasta pe terenul concesionat) cu str. Rediu.

Aceste legături rutiere noi sunt importante întrucât le va permite celor care îşi vor desfăşura activitatea în noile clădiri să ajungă mai repede pe sensul de mers spre centrul oraşului, de pe str. Rediu putând intra în rondul Păcurari. Amplasamentul are deschidere la şos. Păcurari, dar toate ieşirile (inclusiv de pe str. Movila Păcureţ) sunt prevăzute cu obligatoriu la dreapta (spre rondul ERA). De noua variantă s-ar putea „lega”, pe viitor, şi alţi investitori din zonă, în apropierea proiectului Sapsan Cons fiind alte cel puţin alte patru proiecte imobiliare, iar Primăria la niciunul dintre acestea nu a permis accesul pe şos. Păcurari decât prin viraj la dreapta, spre rond ERA. Odată amenajată noua variantă pe lângă proprietatea Sapsan spre str. Rediu, ceilalţi investitori s-ar putea cupla la ea prin str. Movila Păcureţ şi, mai departe, prin Fundac Păcureţ.