Ecoterm finalizează lucrările la noua fabrică Policolor în aprilie

De întreaga lucrare se ocupă compania Ecoterm, care a fost desemnată la începutul acestei veri antreprenor general și constructor al fabricii și depozitelor Policolor din zona Valea Cascadelor din vestul Capitalei.

A fost ales acest antreprenor general pentru că a oferit un bun raport preţ-calitate dar şi termenul de finalizare cerut – în luna aprilie a anului 2019, au declarat reprezentanţii Policolor, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de lacuri și vopsele.

“Am investit 3,1 milioane de euro în echipamente moderne şi clădiri, la noua fabrică din Bucureşti, din investiţia totală de 5,4 milioane de euro”, a declarat David Jordan (foto), noul CEO al grupului Policolor-Orgachim, răspunzând unei întrebări a revistei Constructiv.

Cât despre stadiul actual al lucrărilor, de curând s-au finalizat lucrările la structura de rezistență a noii fabrici.

Amintim că noua unitate se ridică pe un teren de 2,5 hectare, unde vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum şi produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.).

Prin extinderea și modernizarea tuturor activităților, compania își va crește cu 130% capacitatea de producție proprie, de la 11.000 de tone pe an, cât este în prezent, la 26.000 de tone pe an.

”Noul complex are prevăzut și un depozit propriu, la standarde de top pentru depozitare, cu sisteme de gestionare, picking și livrare performante pentru o desfacere optimă și performantă a produselor din stoc”, a precizat Dave Jordan.

Doar depozitele vor ocupa în total 3.500 de metri pătrați, această investiție având drept obiectiv creșterea calității și cantității de produse fabricate de Policolor, dar și capacitatea de a livra mai repede soluțiile către clienți.

De asemenea, noua locație va avea spații mai mari pentru dezvoltare și inovație, prin crearea unor noi laboratoare de cercetare unde specialiștii departamentului de Research & Development vor lucra la diversificarea portofoliului de produse și branduri.

Afaceri

Pentru acest an, afacerile grupului Policolor-Orgachim ar putea urca la 72 milioane de euro, o creştere de aproximativ 10% de la 65 de milioane de euro de anul trecut, a estimat noul CEO al grupului Policolor-Orgachim.
Amintim că din cele 65 de milioane de euro de anul trecut, Policolor a acoperit un rulaj de 28 de miloane de euro.

Conducere nouă

În cadrul grupului a fost confirmat recent noul CEO, Dave Jordan. Acesta şi-a început cariera la Unilever unde a ocupat poziţii de conducere în diverse ţări şi regiuni. În România a ajuns în urmă cu 15 ani când a fost Supply Chain Director în Europa Centrală şi de Sud (România, Bulgaria, Moldova, Bosnia, Macedonia, Serbia, Kosovo, Albania), apoi a lucrat la BAT România şi Vincon Vrancea.

Dacă grupul Policolor-Orgachim are din acest an un nou CEO, merită amintit şi că are un nou director de marketing. Mai precis, noua funcţie este ocupată de curând de Camelia Dragomirescu, care până înainte fusese director de marketing pentru Policolor.

Companie cu tradiţie

Policolor este unul din cele mai vechi si mai apreciate branduri romanesti. Istoria companiei a inceput in 1965, cand au fost puse bazele Intreprinderii de Lacuri si Vopsele, furnizor al industriei nationale si al pietei de larg consum din Romania. In 1990 devine societate pe actiuni, sub denumirea SC Policolor SA. In 1997 are loc procesul de privatizare al companiei, prin achizitia pachetului majoritar de actiuni de catre Fondul Roman de Investitii, impreuna cu Romanian American Enterprise Fund, iar un an mai tarziu Policolor achizitioneaza pachetul majoritar de actiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producator de lacuri si vopsele din Bulgaria. In prezent, din grupul Policolor mai fac parte producatorul de rasini Orgachim Resins si producatorul de anhidride Ruse Chemicals.

Despre Policolor

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu tradiție in România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei, sub brandurile Spor, CasaBella si Vinarom, sisteme profesionale pentru construcţii in gama DEKO Professional, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor, dedicate service-urilor auto, in gamele Klar, Emaur si Silverpol, precum si acoperiri performante destinate industriei.

Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în peste 1.000 de service-uri auto din țară. La nivel național, Policolor are zece magazine proprii.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie de lacuri si vopsele: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.