One Charles de Gaulle a primit certificarea „Green Homes”

După ce anul trecut One Herăstrău Park devenea primul complex rezidențial din București certificat „Green Homes”, anul acesta un alt proiect important dezvoltat de One United Properties – One Charles de Gaulle – primește certificarea „green” din partea Romanian Green Building Council.

One Charles de Gaulle este un proiect rezidențial exclusivist situat în cartierul Primăverii, la două minute de parcul Herăstrău. Acest complex premium beneficiază de un design contemporan elegant, cu finisaje de o înaltă calitate, la care se adaugă avantajele clădirilor verzi și eficiența energetică superioară, o caracteristică a proiectelor semnate One United Properties.

Certificatul „Green Homes” acordat de Romanian Building Council pentru One Charles de Gaulle vizează alinierea la cerințe specifice, precum:materiale sustenabile, materiale cu amprentă redusă de carbon, sisteme și instalații eficiente energetic, cu grad de poluare redus, calitate a mediului interior mai sănătoasă pentru ocupanți prin finisaje cu compuși organici volatili apoape de zero, o amplasare strategică în proximitatea a numeroase facilități și mijloace de transport în comun, eficiență energetică superioară a clădirii, aplicarea unor măsuri de prevenire și reducerea poluării în etapa de execuție, care a implicat inclusiv sortarea deșeurilor on site, clădirea fiind prezentată ca un model de bune practici, apreciată inclusiv de Comisia Europeană (detalii aici).

Ansamblul rezidențial de lux One Charles de Gaulle include 33 de unități locative distribuite în două cladiri, însumează o suprafață construită de 8.000 mp, inclusiv subsol, spații tehnice și spații comune, cu o suprafață locuibilă de 4.000 mp.One Charles de Gaulle are un design interior spectaculos semnat de Lemon Interior Design.

„Încă de la început ne-am dat seama că One Charles de Gaulle beneficiază de toate coordonatele pentru a fi cel mai exclusivist proiect rezidențial din București și chiar din România. Pe lângă poziționarea într-o zonă istorică exclusivistă, regimul mic de înalțime și arhitectura și designul de top, la atributele acestui proiect adăugăm acum și certificarea „green” primită din partea Romanian Building Council. Este încă o recunoaștere a preocupării constante pe care o avem pentru clădiri eficiente, sănătoase, durabile, care anticipează nevoile clientului, dar și ale mediului.Toate proiectele One United Properties se aliniază cerințelor de certificare green, iar bunele practici de sustenabilitate pe care le implementăm contribuiela promovarea performanței de mediu pentru sectorul imobiliar”, a declarat Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Sales One United Properties.