Palatul Telefoanelor din Brașov va fi transformat într-un hotel Radisson Blu de cinci stele

Compania Rara Hotels, controlată de Ramona Neamțu, a anunțat că în scurt timp vor începe lucrările de transformare a fostului Palat al Telefoanelor din Brașov într-un hotel de cinci stele Radisson Blu, scrie Biz Brașov.  Este pentru prima oară în istoria Radisson când se deschide o unitate într-un oraș care nu este o capitală. Proiectul este realizat de compania Rara Hotels implică o investiție de 10 milioane de euro.

În aceste zile au fost obținute Certificatele de urbanism în vederea obținerii autorizației de construcție, autorizația de construcție în vederea consolidării clădirii existente cu risc seismic de grad 1, certificatul de urbanism în vederea gestionării rețelelor de utilități. Clădirea fostului Palat al Telefoanelor este una grad seismic 5.

„Ne bucuram că am ajuns în acest punct și mulțumim pentru încrederea acordată de către grupul Radisson, francizor al proiectului nostru, și de asemenea băncii finanțatoare Bancpost-actual Banca Transilvania. Ne dorim să putem spune în urmatoarele luni același lucru și despre autoritățile locale și să demarăm pe lângă lucrările de consolidare autorizate actual și lucrările de construcție și amenajare ale hotelului. Suntem în discuții cu firme de antreprenoriat foarte mari și cu experiență care ne-au asigurat că am putea recupera o parte din timpul scurs în faza de autorizare și să finalizăm proiectul până la sfârșitul anului 2020. Suntem tineri, încrezători și optimiști în oportunitățile de afaceri din orașul nostru!”, a declarat Ramona Neamțu într-un comunicat de presă.

Urmează o nouă fază de obținere de avize și autorizații de la toate instituțiile și autoritățile, etapă ce nu ar trebui să depășească o perioadă de 5 luni și ce se va finaliza cu Autorizația de Construcție. Întreaga echipă face apel la sprijinul autorităților locale în respectarea termenelor legale de acordare a avizelor si a autorizațiilor. De asemenea, sunt demarate discuții avansate cu diferite firme de construcții cu experiență în domeniu.

Proiectul Radisson BLU Brașov este dezvoltat de o echipă implicată de experți. Managementul de proiect pentru activitatea de dezvoltare a Radisson BLU Brasov este realizat de Daniel Dediu, prin firma Creative Management.

Pe 2 noiembrie 2016, s-a semnat contractul de franciză pentru dezvoltarea şi operarea în Braşov a primului hotel afiliat la brandul Radisson BLU din zona Transilvania. Radisson Blu este parte a Radisson Hotel Group, care include Quorvus Collection, Radisson®, Radisson RED, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson şi Country Inns & Suites By CarlsonSM. Un singur hotel din Bucureşti este afiliat lanţului Radisson BLU.

Hotelul Radisson Blu Brasov va fi situat in zona centrului istoric, pe strada Eroilor nr. 23, vis-à-vis de Parcul Central, in apropierea principalelor atractii turistice ale orasului si a zonei de business.

Unitatea hotelieră va avea 110 camere și va cuprinde şi două restaurante, două baruri, o sală de conferinţe, o sală de sport şi un centru spa, investiția în reamenajarea clădirii fiind de peste 10 milioane de euro, după cum au precizat reprezentanții Grupului Rezidor. Rara Hotels face parte din RaRa Group, grup 100% antreprenoriat românesc ce deține afaceri din zona HORECA, construcții, imobiliare și energie.