Se construiesc noi blocuri de apartamente în spate la Romexpo

Pe strada Parcului nr. 20, pe locul fostei fabrici de mezeluri Medeus Prodimpex, divizia de rezidenţial a ungurilor de la Futureal construieşte 469 de apartamente.

PUD-ul a fost aprobat, autorizaţiile de demolare de asemenea, astfel că au fost demolate construcţiile de pe teren. Cordia România, divizia Futureal, aşteaptă autorizaţia de construire, care ar putea veni în luna noiembrie.

Deja, investitorii au făcut licitaţie pentru antreprenorul general, „licitaţie la care s-au înscris deja 15 participanţi, nume importante dintre marii antreprenori care activează pe plan local, a declarat Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia, răspunzând unei întrebări ale revistei Constructiv.

Proiectul se numeşte Parcului20 şi este situat pe strada Parcului nr. 20.

“Peste jumătate dintre apartamente sunt cu 5% TVA şi 20 de apartamente sunt deja rezervate”, a adăugat Mauricio Mesa Gomez.

Mai mult decât atât, CEO Cordia a adăugat că firma a mai cumpărat trei terenuri, cel mai mic fiind de 8.000 mp şi cel mai mare de 22.000 mp nu departe de proiectul Parcului20, terenuri pe care, în anii care vin o să construiască încă 1.300 de apartamente.

Proiect şi investiţii

Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a Grupului Futureal, are un program de investiții în valoare de 50 de milioane de euro pentru următorul an de activitate în România, parte din planul de afaceri pe termen lung pentru piața locală.

Programul de investiții demarează cu proiectul rezidențial Parcului20, o investiție de circa 40 de milioane de euro, care urmează să fie derulată pe durata a trei ani.

Parcului20 dispune de un teren de 15.000 de metri pătrați și va avea 469 de apartamente şi 579 locuri de parcare, parcare pentru biciclete și peste 80 de boxe pentru depozitare. Proiectul va fi construit în două faze de dezvoltare. Cele două clădiri au o înălțime de unsprezece etaje, iar fațadele sunt placate parțial cu ALUCOBOND® și în totalitate cu vată minerală. Toate apartamentele sunt dotate cu sisteme smart-home.

Ansamblul Parcului20 va avea o grădină privată de peste 3.000 de metri pătrați, care include copaci, plante perene, zone de relaxare, grădină yoga și o zonă pentru exerciții. La mai puțin de 100 metri de proiect se află un parc cu vegetație și un loc de joacă pentru copii, iar la aproximativ 400 metri distanță se va deschide un nou centru WorldClass.

Prima fază a complexului constă în 260 unități, a căror dezvoltare va începe până la sfârșitul acestui an, termenul de predare fiind septembrie 2020. Planul de lucru pe sit este constituit de așa natură încât grădina să fie gata în momentul în care se predă faza unu, urmând ca cea de-a doua clădire să fie construită fără a afecta accesul la facilitățile complexului. Cea de-a doua fază va fi livrată la 8-12 luni după prima fază.

Cordia şi Futureal în România

Printre proiectele dezvoltate în trecut pe plan local amintim aici mall-ul Gold Plaza (actualmente Vivo!) din Baia Mare, actualmente în portofoliul Immofinanz şi Parcul Privighetorilor, din apropierea Grădinii Zoologice din Bucureşti.

Gold Plaza a presupus o investiţie de 87 milioane de euro iar Parcul Privighetorilor, reluat după criză, 20 de milioane de euro.

Alte proiecte

Cordia România este parte a Grupului Futureal, care a dezvoltat până în prezent proiecte în valoare de 1,3 miliarde de euro. Compania are în derulare proiecte noi care totalizează 1,4 miliarde de euro, fapt care ridică portofoliul de dezvoltări și active la un total de 2,7 miliarde de euro.

Proiectele Futureal vizează segmentele office, retail și rezidențial. Divizia Cordia a primit recunoaștere internațională grație proiectului Corvin din Budapesta, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Europa Centrală și de Est, cu o suprafață de peste 22 de hectare.

Cartierul Corvin a presupus un parteneriat public-privat între compania Cordia și Primăria Budapestei, prin care o întreagă zonă insalubră din centrul orașului a fost reconstruită și transformată în cel mai nou cartier al capitalei maghiare, cu grădini ample, promenadă, centre comerciale, restaurante, cafenele, clădiri rezidențiale și office. Aceasta după ce, în prealabil, dezvoltatorul a construit locuințe sociale pentru oamenii din categoriile defavorizate, care au fost relocați.

Despre Cordia

Cordia este divizia de investiții rezidențiale a grupului Futureal, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari și investitori din Europa Centrală și de Est. Portofoliul Futureal include dezvoltări de birouri, centre comerciale, proiecte mixed-use și proiecte rezidențiale de mare anvergură. Cordia are o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de proiecte rezidențiale în Ungaria și Polonia și își propune să facă din România una dintre principalele piețe de investiții pentru divizia de proiecte rezidențiale.