A murit Marcel Bărbuț, fondatorul AdePlast!

Omul de afaceri Marcel Bărbuţ, fondatorul companiei AdePlast, a murit, anunţă un comunicat al companiei, la vârsta de 62 de ani.

„Domnul Marcel Bărbuț a conturat o strategie clară pentru companie, iar familia și echipa de management este determinată să continue pe această cale și să îi onoreze moștenirea, fiind  pe deplin responsabili de activitățile de zi cu zi. Astfel, vă asigurăm că nu va exista un impact direct asupra operațiunilor companiei și suntem deschiși să răspundem oricăror preocupări specifice”.

AdePlast, unul dintre cei mai importanţi producători autohtoni de materiale de construcții, a înregistrat o creștere de 13%, față de anul precedent, cu o cifră de afaceri de 474.000.000 de lei. Rezultatul reprezintă un moment cheie în evoluția companiei, având în vedere depășirea pragului de 100 de milioane de euro.

AdePlast acoperă țara cu patru platforme

Cea mai recentă platformă operațională este platforma din Craiova. Noua platformă industrială este construită pe o suprafață de 20 de hectare, unde funcționează o fabrică de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 metri cubi și una de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 1600 tone/zi, similară cu cea de la Roman. Tehnologiile de producție implementate la Ișalnița sunt cele mai noi la nivel mondial.

AdePlast deține la Roman o zonă industrială care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an și o linie de producție de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

La Oradea, Adeplast a dezvoltat o capacitate de producție de 250.000 de tone de adezivi și mortare uscate, o fabrică de vopsele și tencuieli decorative care produce 50.000 de tone/an, precum și una de polisiren expandat de 700.000 de metri cubi de polistiren expandat pe an.

Pe platforma industrială de la Ploiești se află o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1,05 milioane de metri cubi, o linie de producție de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone/an.