Sediul ING, vândut cehilor de la PPF

Tranzacția a fost încheiată în 20 noiembrie 2018 la București, vânzătorii sunt Search Corporation și ceilalți doi acționari minoritari ai Plaza Development iar cumpărătorul este compania cehă de investiții, PPF Real Estate.

Nu e exclus ca interesul păstrării clădirii din centrul Capitalei din partea lui Michael Stanciu, proprietarul Search Corporation, să fi scăzut şi ca urmare a apropiatei plecări a ING în zona Expoziţiei, unde viitorul sediu e construit de Portland Trust.

Crystal Tower, situată pe bulevardul Iancu de Hunedoara, nu departe de Guvernul României, are 15 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 16.000 mp. Merită amintit şi că această clădire are pe acoperiş un heliport.
Să spunem şi că avocaţii de la Wolf Theiss sunt cei care au asistat Search Corporation în vânzarea acțiunilor sale în Plaza Development SRL, companie care deține Crystal Tower.

Search Corporation este una dintre cele mai importante firme de inginerie din România, specializată în servicii de proiectare, consultanță și management în domeniul infrastructurii de transport rutier și a celui de transport aerian.

Wolf Theiss a asistat Search Corporation și ceilalți doi acționari minoritari ai Plaza Development SRL în toate etapele acestei tranzacții, de la stadiile inițiale ale procesului de vânzare până la negocierea și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a acțiunilor și a documentației tranzacționale auxiliare legată de transferul acțiunilor, la pregătirea formalităților necesare de închidere a tranzacției și, în cele din urmă, la finalizarea vânzării Crystal Tower.

„A fost o onoare și un privilegiu să lucrăm cu domnul Michael Stanciu, proprietarul Search Corporation și cu echipa sa dinamică și profesionistă formată din Sergiu Budau, Mihaela Morosanu și Adriana Dinca. A fost o tranzacție care s-a derulat într-un ritm alert”, a declarat Ileana Glodeanu (foto mai sus), partener Wolf Theiss și coordonator al echipei Corporate/M&A din cadrul biroului din București.

„Cred că am realizat probabil una dintre cele mai rapide şi de succes tranzacţii de acest fel din România”, a declarat Michael Stanciu, proprietarul Search Corporation.