Thales Romania se mută cu Bitdefender, în Grozăveşti

Thales Romania, subsidiara locală a grupului francez activ în industriile aerospațială, apărare și electronică, a închiriat 5.300 metri pătrați în complexul Orhideea Towers, dezvoltat de CA Immo în București, chiar lângă staţia de metrou Grozăveşti.

Compania de consultanță imobiliară JLL a reprezentat Thales în procesul de identificare a celor mai bune opțiuni de relocare și în negocierea contractului.

Tot în Orhideea Towers îsi mută angajaţii şi Bitdefender, pe o suprafaţă totală de circa 9.300 mp, la etajele 9, 10, 11 si 12.

”Thales a ales să rămână cu același proprietar, iar după aproape 10 ani petrecuți în Riverplace, a ales să se mute în Orhideea Towers, deoarece oferă un mediu de lucru adaptat perfect noilor nevoi ale angajaților. Orhideea Towers, unul dintre cele mai noi proiecte de birouri din București, oferă o locație excelentă și este construit conform ultimelor tendințe și nevoi ale noii generații de angajați”, a declarat Maria Florea (foto mai sus), head of Office Agency JLL Romania.

Zona Centru-Vest a Bucureștiului, unde se va muta Thales, a atras în acest an aproape o treime din cererea de spații de birouri înregistrată în primele nouă luni ale anului, fiind una dintre cele mai căutate destinații de către companii.

”Clădirile din zona de Centru-Vest a Bucureștiului continuă să atragă cei mai importanți chiriași, oferind termeni contractuali favorabili și o infrastructură de transport mai bună”, a declarat Viorel Opaiț (foto mai jos), director de dezvoltare JLL România.

Thales se va muta în Orhideea Towers luna viitoare din Riverplace (Riverview House). În prezent, în companie lucrează peste 300 de specialiști, iar planurile vizează dublarea acestei cifre în următorii cinci ani.

”Am beneficiat de asistența profesioniștilor JLL pentru a alege noul nostru sediu în Orhideea Towers, care îndeplinește toate cerințele noastre: spațiu generos, localizarea în apropierea centrului orașului, accesibilitate, facilități moderne”, a declarat Silviu Agapi, CEO Thales Romania.

Orhideea Towers este localizat în partea de centru-vest a Bucureștiului, în cel mai nou pol de birouri al orașului. Proiectul are o suprafață totală închiriabilă de 37.000 de metri pătrați și include două turnuri în formă de H, legate printr-o punte.

”Ne dorim ca facilitățile oferite de Orhideea Towers să fie un bun suport pentru dezvoltarea viitoare a afacerilor companiei”, a declarat Marian Roman, Managing Director al CA IMMO Real Estate Management Romania.

Despre JLL

JLL (NYSE: JLL) este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clienţilor care doresc să obțină valoare adăugată prin deţinerea, închirierea sau investițiile în proprietăți imobiliare. Înregistrând venituri anuale globale de 7,9 miliarde dolari SUA, JLL activează în 300 de sucursale în 80 de țări și înglobează cca 82.000 de angajați în întreaga lume.

Despre Thales

Thales este activ în România de 40 de ani, iar începând din 2007 și-a dezvoltat operațiunile industriale la nivel local. Inițial, compania a fost un furnizor pentru forțele armate românești. De-a lungul ultimilor zece ani, grupul a devenit, de asemenea, un actor important în industria de transport feroviar din România și deține în prezent un centru de competențe pentru principalele linii de cale ferată, unde lucrează 200 de ingineri de software. Astăzi, Thales continuă să activeze în domeniul transporturilor, focusându-se în același timp și pe domenii precum apărarea și securitatea, știința și tehnologia și cel aerospațial.

Despre CA IMMO

CA Immo, activă pe piața de birouri din Europa Centrală, a fost fondată în 1987 și operează pe principalele piețe din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Republica Cehă și România. CA Immo este listată la Bursa de Valori din Viena și este inclusă în indicele ATX, având un portofoliu de proprietăți imobiliare în valoare de aproximativ 4,3 miliarde de euro.

CA Immo în București

Portofoliul de active din București, care reprezentă aproximativ 7% din portofoliul total al CA Immo la 31 decembrie 2017, este alcătuit din patru clădiri de birouri, precum și proiectul Orhideea Towers din București. Valoarea contabilă a portofoliului de investiții de aproximativ 106.000 mp a fost de aproximativ 260 milioane euro la 31 decembrie 2017, gradul de ocupare fiind de 95,4%.