Universal Alloy Corporation Europe ridică o nouă fabrică în România

Compania americană Universal Alloy Corporation Europe va construi un  centru pentru producţia de componente pentru aeronave la Tăuţii Măgherăuş, lângă Aeroportul Internaţional Maramureş. Investiția se ridică la 130 de milioane de euro, dinc are 37,5 milioane de euro este ajutorul primit de la Guvernul României, scrie Adevărul.

Universal Alloy Corporation Europe are în prezent la Dumbrăviţa o secţie de producţie profile şi semifabricate din aluminiu care sunt utilizate de toţi marii producători de aeronave din lume. Societatea a achiziţionat o suprafaţă totală de 40 hectare de teren în imediata vecinătate a aeroportului. Investiţia va cuprinde un centru de design componente şi structuri aeronave, un centru de training şi hale de producţie pe partea de prelucrare titaniu/aluminiu, în care se vor realiza subansamble mari de aeronave, care vor necesita transport aerian cu aeronave cargo speciale.

”Statul Român va contribui efectiv cu aproape 40 de milioane de euro. Vorbim despre cea mai mare investiţie privată aprobată de către Guvernul României. Întreaga zonă de lângă investiţia UAC şi Aeroportul Internaţional Maramureş va deveni, încet, polul de dezvoltare economică a judeţului”, a arătat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea.