Clădire de cinci etaje pe locul fostului sediu PDL Oradea

Spaţiul care a adăpostit fostul sediu PDL din Parcul Traian, Oradea, va fi demolat pentru a face loc unei clădiri multifuncţionale de înălţimea Palatului de Justiţie şi Baroului Avocaţilor, scrie Bihoreanul.  Actualul imobil, aflat în proprietatea municipalităţii şi a mai multor proprietari privaţi care au deschis spaţii comerciale şi birouri avocaţiale sau notariale, urmează să fie demolat.

„Clădirile situate între Palatul de Justiţie şi Baroul de Avocaţi vor fi demolate, după care pe amplasametul eliberat se va reconstui. Avem acordul de principiu din partea proprietarilor, sperăm să îl şi finalizăm”, a declarat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Viitoarea clădire multifuncţională va avea patru sau cinci niveluri.

„Construcţia se va ridica la regimul de înălţime a Tribunalului şi Baroului care o flanchează şi avea o destinaţie mixtă. În actuala clădire sunt spaţii notariale pe care proprietarii vor să şi le menţină, fapt pentru care la parter vor funcţiona spaţii avocaţiale şi notariale, iar la etajele superioare vor fi, probabil, spaţii de locuit”, a declarat edilul.