CNAIR vrea să cumpere o firmă aflată în insolvență

Narcis Neaga, preşedintele Companiei de Autostrăzi (CNAIR), a anunţat că vrea să cumpere o companie privată de construcţii cu care să termine lucrările neterminate din vina firmelor care au contracte neonorate. Neaga, ameninţat cu demiterea de premierul Dăncilă dacă nu va inaugura o sută de kilometri de autostradă în acest an, a motivat unele întârzieri prin rezilierea contractelor.

„Sunt foarte multe contracte care, din diferite cauze, au fost reziliate. Am zis, haide să facem totuşi ceva! Pentru că suntem o companie de drumuri. Soluţia a fost să înfiinţăm o antrepriză de construcţii. Nu vrem să intrăm în competiţie cu nimeni. Noi vrem să finalizăm anumite contracte care sunt începute din 2010, 2011 şi nu mai putem sta prea mult. Dacă-mi pleacă constructorii de pe şantier, mai stau un an cu licitaţiile? Ne-am gândit ştire: să achiziţionăm un pachet majoritar de acţiuni de la o companie aflată în insolvenţă… Nu pentru a participa la licitaţii, nu pentru a construi noi autostrăzi. Pur şi simplu să ne rezolvăm problemele, că-s multe”, a declarat preşedintele CNAIR, Narcis Ştefan Neaga.

El a dat detalii despre profilul firmei care ar urma să fie cumpărată de CNAIR: „o companie la nivel mediu, care să aibă active, să aibă oameni, să aibă utilajele care ne interesează pe noi, să vedem preţul etc”.