WDP ridică 43 de hale pentru depozitare cu bani luați de la BEI

Banca Europeană de Investiții (BEI) va acorda un împrumut în valoare de 150 milioane de euro pentru construcția a 43 de hale pentru depozitare în țară noastră de către compania Warehouses De Pauw (WDP) .
„BEI a alocat, printr-un împrumut, fonduri de 150 milioane de euro companiei Warehouses De Pauw (WDP), acestea fiind destinate finanțării lucrărilor de construcție a 43 de spații de stocare, localizate în toate regiunile de convergență din România. Noile facilități logistice vor fi închiriate pe termen lung, punându-se accent pe stabilirea unor noi concepte logistice și/sau pe derularea unor activități din sfera industriei ușoare. Astfel, se vor crea noi locuri de muncă și se va asigura securitatea lanțului de furnizare în conformitate cu exigențele UE, rezultând, mai ales, dezvoltarea platformelor de afaceri online, din sfera comerțului electronic (e-commerce)”, se spune într-un comunicat de presă.
„Împrumutul BEI, acordat WDP, pune bazele dezvoltării facilităților de stocare din România, care sunt strict necesare pentru creșterea disponibilității serviciilor de înalta calitate pentru afaceri și diverse activități economice. Proiectul va genera 3.700 de noi oportunități de angajare (în faza de construcție a depozitelor) și 750 de locuri de muncă după terminarea tuturor lucrărilor, contribuind la diversificarea economică în regiunile de convergență ale României, care se confruntă actualmente cu diverse provocări induse de anumite schimbări structurale inerente”, a declarat Andrew McDowell, vicepreședintele BEI.
Depozitele care fac parte din proiectul finanțat de BEI în România vor fi amplasate pe traseul unuia dintre cele cinci coridoare naționale rutiere strategice, identificate în planul general de transport al României. Acestea vor fi construite pe baza principiilor durabilității, cum ar fi eficientă energetică și reducerea emisiilor de carbon, consumul economic de apă și gestionarea sustenabilă a deșeurilor din construcții. „Acest pachet de finanțare confirmă și sprijină misiunea companiei noastre de a contribui la economia reală, prin dezvoltarea unei infrastructuri logistice moderne pentru clienții noștri, ceea ce creează un lanț de aprovizionare sigur, pentru întreagă regiune”, a adăugat Jeroen Biermans, director general al WDP.