Dedeman ridică la Bacău un stadion ca în Germania

Proprietarii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, vor să construiască un stadion nou în municipiul Bacău, pe locul „gropii polivalente”, în locul unde Primăria voia inițial să amenajeze o sală a sporturilor, scrie Ziarul de Bacău. Patronii Dedeman au avut o serie de discuții cu conducerea Primăriei, ei intenționând să ridice stadionul din fonduri proprii, iar apoi să doneze construcția municipalității.

Arena ar costa în jur de 25 de milioane de euro și va avea 25.000 de locuri. Frații Pavăl vor să construiască un stadion precum cel din orașul german Regensburg, care are un număr de locuitori asemănător Bacăului. Arena ar urma să găzduiască meciuri de fotbal, dar și alte evenimente, de genul concertelor etc.

Planurile Dedeman includ și susținerea unei echipe locale de fotbal. Există mai multe variante, printre care susținerea financiară a clubului Aerostar, care deja a promovat în Liga a II-a sau chiar înființarea unui club nou de fotbal. Au existat zvonuri că Dedeman va investi în Viitorul, echipa lui Gheorghe Hagi, însă frații Pavăl ar dori să ridice fotbalul din Bacău.