AFI Tech Park 1 ajunge la un grad de ocupare de 80%

AFI Tech Park, cel mai nou Business Campus dezvoltat de AFI Europe Romania în centrul Capitalei, anunță noii chiriași ai AFI Tech Park 1, prima clădire a noului complex de birouri: New Work și Afcon Electra România. Odată cu aceste
noi tranzacții, AFI Tech Park 1 atinge un grad de ocupare de 80%.

Clădirea AFI Tech Park 1 a fost finalizată în Q3 2018, având o suprafață închiriabilă totală de 22.000 mp de spații de birouri clasa A și este situată în apropiere de Palatul Parlamentului și Piața Unirii. După finalizarea celor 3 faze ale proiectului, AFI Tech Park va fi unul dintre cele mai complexe proiecte de birouri din zonă, oferind 56.000 mp de spații de birouri clasa A, în cele două clădiri P+8 etaje și un turn de 14 etaje.

„Ne bucurăm că New Work și Afcon Electra România au ales să se alăture comunității AFI Tech Park și le urăm bun-venit. AFI Tech Park 1 a ajuns, într-un timp foarte scurt, la un grad de ocupare de 80%, certificând astfel faptul că le oferim cele mai potrivite soluții clienților noștri. Pe lângă spațiile moderne și toate facilitățile puse la dispoziția angajaților, cei care decid să ne devină parteneri se bucură de o poziționare excelentă a birourilor lor, ușor accesibile deoarece sunt în centrul orașului și aproape de locuințele angajaților. Suntem încântați de faptul că nu dezvoltăm doar un nou complex de birouri, ci o comunitate pentru chiriașii noștri”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Complexul oferă o gamă largă de servicii chiriașilor, precum: o sală de conferințe care poate fi închiriată în regim orar, disponibilă tuturor chiriașilor; cardul de membru AFI Tech Park Club, care oferă reduceri și beneficii la restaurantele și furnizorii de servicii din vecinătatea proiectului, precum și sala de fitness World Class, care a închiriat un spațiu de 1.500 mp în clădirea AFI Tech Park 1.

AFI Tech Park 1 a primit deja pre-certificarea LEED Platinum de clădire verde. New Work furnizează soluții privind spațiile de lucru pentru clienții din zona corporate, servicii integrate pentru birouri și servicii adresate spațiilor de co-working, fiind unul dintre cei mai mari jucători din domeniu din Europa Centrală și de Est, cu peste 25 de centre de
activitate în Ungaria, Polonia, Cehia, România și Ucraina. New Work a închiriat un spațiu de 2,800 de metri pătrați în AFI Tech Park 1 și va opera, de asemenea, sala de conferințe a clădirii, care poate fi folosită de toți chiriașii AFI Tech Park 1, minimizând costurile de operare ale acestora.

Tranzacția a fost intermediată de Simona Urse, Associate Director Office Agency în cadrul Crosspoint Real Estate.  „Închirierea spațiului din AFI Tech Park 1 reprezintă un punct de referință pentru intrarea pe piața din București a companiei New Work. Intenționăm să dezvoltăm cel puțin 5 centre în București până în 2020”, a declarat Hubert Abt, CEO New Work.

Cel de-al doilea nou chiriaș este compania Afcon Electra România, lider de piață în dezvoltarea și instalarea sistemelor electrice, termice, sanitare, ventilare și de stingere a incendiilor. Afcon Electra România își va reloca și extinde birourile prin închirierea unei suprafețe de aproximativ 500 mp în AFI Tech Park 1. Compania implementează proiecte
electro-mecanice „la cheie” pentru centre comerciale, clădiri de birouri, hale industriale, hoteluri și spitale.
New Work și Afcon Electra România se alătură altor companii de top care și-au mutat deja birourile în AFI Tech Park 1, precum: certSIGN, Game World Group, RTC Proffice Experience, Knauf (cu cele două divizii, Knauf Gips și Knauf Insulation), Hilti Romania, World Class, WWF, Connect 44.