IMPACT decide majorarea capitalului social pentru expansiunea la nivel național

Impact Developer & Contractor (IMP) face încă un pas în strategia de expansiune națională și decide majorarea capitalului social. Decizia a fost luată cu unanimitate de 93,08% din acționarii cu drept de vot ai companiei în cadrul AGEA și constă în delegarea și autorizarea Consiliului de Administrație de a majora capitalul social în decurs de un an, prin una sau mai multe emisiuni de acțiuni ordinare, cu o valoare nominală de până la 193.750.000 lei.

La Adunarea Generala Extraordinară a Acționarilor Impact au participat acționarii reprezentând 93,08% din numărul total de voturi (acțiunile deținute de IMPACT nefiind incluse în cvorum). Aceștia au acordat Consiliului de Administrație competenţa de a decide restrângerea sau ridicarea dreptului de preferință al acționarilor existenți la data majorării capitalului social.

Decizia a avut loc în contextul în care Impact a demarat strategia de expansiune la nivel național prin dezvoltarea de ansambluri rezidențiale de anvergură, la standarde de sustenabilitate nZEB și BREEAM Excellent, în marile orașe ale țării.

”Suntem încântați de decizia luată astăzi de majoritatea covârșitoare a acționarilor noștri care au împuternicit Consiliul de Administrație pentru a face demersurile în vederea majorării capitalul social și care se corelează cu viziunea noastră de expansiune accelerată la nivel național. Alături de aceste resurse vom continua să folosim atât beneficiile accesului la piaţa de capital, unde avem potențial de a lista obligațiuni noi, cât și credite bancare, astfel încât să putem executa de îndată planul nostru ambițios de dezvoltare pe termen mediu și lung. Pentru a susține acest demers consolidăm și echipa cu profesioniști motivați și talentați care vor susține compania în demersul său de  dezvoltare de comunități sustenabile în principalele aglomerări urbane. Ca atare, le suntem recunoscători acționarilor noștri pentru încrederea oferită, care ne motivează și ne obligă să obținem rezultate performante astfel încât să creștem continuu valoarea companiei și implicit să facem profitabile investițiile lor, iar în paralel să satisfacem cele mai exigente cerințe ale clienților noștri.” a declarat Constantin Sebeșanu, CEO al Impact Developer & Contractor.

Compania utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate si comunicare cu investitorii, recent obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România. Impact Developer & Contractor a fost apreciat pentru comunicarea activă şi transparentă în relaţia cu investitorii, furnizându-le acestora informaţii clare, detaliate, precum şi estimări realiste şi argumentate privind activitatea companiei, rezultatele financiare şi evoluţia acţiunilor sale pe piaţa de capital. În curând, Impact le va pune investitorilor la dispoziție date suplimentare despre evoluția finaciară și planurile de dezvoltare ale companiei pe termen mediu și lung.