Un ansamblu rezidențial se ridică pe locul fostelor hale Balanța din Sibiu

Pe locul fostelor hale Balanța demolate la finele lui 2017, vizavi de noul cartier City Residence aflat în construire, urmează a fi creată o nouă zonă rezidențială – Balanța Rezidențial.

Suprafața totală a ansamblului este de 2,5 hectare. Ansamblul este format din 5 blocuri cu un total de 14 scări și 266 apartamente. Dintre acestea, 80 de apartamente sunt cu 2 camere, 172 de apartamente sunt cu 3 camere, iar 14 apartamente sunt cu 4 camere. Blocurile se construiesc în trei etape, prima etapă fiind începută din anul 2018. De altfel această primă etapă, formată din 76 apartamente, se va finaliza la sfârșitul anului 2019. Momentul finalizării proiectului va fi sfârșitul anului 2021, cu ultima etapă de construcție.

Complexul este prevăzut cu 168 de locuri de parcare subterane și 238 supraterane. Sunt trei căi de acces spre ansamblu. Prima cale de acces se face dinspre Calea Gușteriței, cea de-a doua dinspre str. Lazaret și ultima dinspre str. Cezar Boliac. Nu vor lipsi nici locurile de joacă sau spațiile verzi. Acestea vor avea o suprafață totală de 5.600 mp. În interiorul ansamblului, pe suprafața de 0,65 ha s-a obținut autorizația de construire a unui complex comercial de tip supermarket. Construirea acestuia va începe la finele lunii martie și va fi ridicat în aproximativ 4 luni. Supermarket-ul va avea 80 de locuri de parcare și acces din Calea Guşteritei și din str. Lazaret.

Ansamblul se află la doar 1.500 de metri de centru Sibiului, la 700 de metri de noul Mall, de Gara și Autogara Sibiu, la 1.200 de metri distanță de Autostrada A1, la 20 de metri distanță de școală și 160 de metri distanță de farmacie. În zonă sunt grădinițe și cabinete medicale, iar accesul la mijloacele de transport în comun este unul facil.

Blocurile sunt înalte de 16 metri, iar distanța dintre ele este de 26 de metri.

Majoritatea apartamentelor cu 2 camere sunt de peste 70 mp utili, iar majoritatea celor cu 3 camere sunt peste 90 mp utili. Dotările sunt premium! Fiecare imobil are parcare la subsol cu acces la lift direct din parcare și poate beneficia opțional de unul sau mai multe locuri de parcare. Terasele și balcoanele sunt spațioase cu suprafețe cuprinse între 9 mp și 54 mp. Sunt numai bune de explorat, iar cu puțină imaginație poți configura adevărate colțuri de rai. Ferestrele sunt cu geam termoizolant tripan (format din 3 foi de sticlă) și 6 camere, lat de 82,5 mm. Izolația termică exterioară este de 10 cm, cu pereți exteriori de 30cm, ce depășesc cerințele normelor în vigoare. Pe interior a fost gândită o izolație fonică între apartamente realizată prin pereți cu o grosime de 25 de cm din carămidă. Apartamentele vor fi dotate cu centrală termică, încălzire în pardoseală, videointerfon, cablu TV, telefon și conexiune de fibră optică pentru internet. Fiecare apartament va avea un contor individual care va măsura consumul respectivului apartament.

Fundația este din beton armat, tip radier care conferă stabilitate sporită construcției pe termen lung. De asemenea, structura în cadre cu stâlpi, zidării și planșee de beton armat va fi realizată conform normelor și standardelor europene.

Acoperișul va fi tip terasă, cu membrane termosudabile bituminoase polimer/elastomer în dublu strat.

Fiecare apartament va fi conectat la un sistem electric trifazat separat cu protecție automată împotriva scurtcircuitelor conform graficului de cabluri. Sistemul de iluminat cu led pentru zonele comune, iluminatul ambiental și exterior va fi amplasat conform proiectului și specificațiilor tehnice.

Fațada va fi din cărămidă, iar finisajele vor fi realizate din tencuială decorativă de exterior.

Pardoseala pe casa scării, spațiile comune și palierele de la etajele cu locuințe vor fi placate cu plăci ceramice antiderapante, pentru trafic intens. Ușa de la intrarea în clădire va fi realizată din aluminiu, cu cartelă de control individuală, iar ușa de la intrarea în apartament va fi metalică, masivă, cu feronerie și broască de siguranță. În fiecare scară de bloc va exista un ascensoar de 6 persoane. Garajele subterane vor avea pardoseala din beton elicopterizat finisat cu quartz, iar sccesul direct din garaj la etajul cu locuințe se va face cu ajutorul ascensorului. Accesul mașinilor în garaj se va face printr-o ușă motorizată automată, cu telecomandă.

Balanța Rezidențial  în Sibiu și primele 76 de apartamente au fost puse deja în vânzare. Prețurile pornesc de la 988 EURO/mp util, la care e adaugă TVA (5%). De asemenea, prețul unei parcări subterane este de 4.762 EURO la care se adaugă TVA (5%), iar al unei parcări supraterane este de 2.381 EURO la care se adaugă TVA (5%). Parcările nu sunt incluse în prețul apartamentului, dar se pot include în cazul unor oferte promoționale.

Ca tipuri de apartamente, Balanța Rezi­dențial oferă 80 de apartamente de 2 camere cu suprafețe utile cuprinse între 65,43 mp și 77,06 mp, 172 apartamente de 3 camere cu suprafețe utile cuprinse între 66,55 mp și 97,23 mp și 14 apartamente de 4 camere cu suprafețe utile de 119,75 mp.