Skanska: săptămână cu program Health & Safety

Grupul Skanska, unul dintre cei mai mari jucători mondiali de pe segmentele dezvoltare imobiliară și construcții, a organizat evenimentul Health & Safety Week, ediţia din 2019.

Desfășurată la nivel mondial pentru al 15-lea an consecutiv, inițiativa constă într-o săptămână de activități de prevenție a accidentelor la locul de muncă, sub tema Acționează & Reacționează.

Ca în fiecare an, Health & Safety Week 2019 continuă conversația pe tema bunelor practici de siguranță și sănătate la locul de muncă, cu focus pe minimizarea și prevenirea potențialelor riscuri de la locul de muncă. Tema de anul acesta, Acționează & Reacționează, promovează conștientizarea factorilor cu potențial de risc atât la nivel individual, pentru evitarea accidentelor, cât și colectiv, prin leadership responsabil la fiecare nivel de management.

„Health & Safety Week este încă o modalitate prin care construim bune practici pentru angajații și colaboratorii Skanska. Pornind de la prevenția riscurilor pe șantier, vrem ca preocuparea pentru sănătate și siguranță să devină obiceiuri normale, atât la locul de muncă cât și acasă”, declară Mircea Bosie, Health & Safety Manager, Skanska Property România.

Health & Safety Week 2019 a prilejuit în România activități în toate locațiile Skanska din București: Campus 6, Equilibrium (foto mai sus) și birourile Skanska România din Green Court Bucharest. Programul acestei săptămâni a inclus discuții, demonstrații, precum și exerciții practice prin care participanții au avut ocazia să experimenteze într-un mediu controlat și sigur diverse situații de risc.

Printre principalele teme abordate a fost riscul de cădere de la înălțime, cel mai frecvent din industria construcțiilor, adresat prin demonstrații de salvare de la înălțime, cu rolul de a sublinia importanța respectării regulilor pe șantier. Pentru a facilita comunicarea cu muncitorii, esențială în situații riscante, au fost organizate „tool box talks” și competiții „near miss”, iar capacitatea de răspuns în cazuri de urgență a fost antrenată prin exerciții practice de evacuare și de utilizare a stingătoarelor, sub îndrumarea atentă a autorităților de la Brigada de Pompieri.

Ediția de anul acesta a cuprins de asemenea activități menite să îi destindă pe participanți, precum sesiuni de masaj, dar și ateliere cu o puternică componentă educațională, precum un exercițiu imersiv cu alcohol goggles – ochelari care simulează efectele consumului de alcool. În cadrul acestuia, cei prezenți au avut ocazia să experimenteze senzația de a executa sub influența alcoolului sarcini ușoare, de zi cu zi. Simularea le-a adus participanților o mai bună înțelegere teoretică și practică asupra riscurilor ascunse în spatele unor situații aparent inofensive.

Grupul Skanska este renumit în industrie pentru înaltele standarde de conduită prin care se angajează să asigure siguranța și confortul angajaților și partenerilor săi. Ambiția de a seta constant standarde înalte pentru viața la birou, care să anticipeze provocările viitorului și să răspundă cât mai bine cerințelor locurilor de muncă moderne, este o preocupare constantă pentru Skanska. Încă din 2011, Skanska România alege să construiască responsabil, pornind de la nevoile societății în proiectele demarate, și își propune ca prin activitatea desfășurată să contribuie la creșterea calității vieții.

Skanska România

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții.

Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate, în locații cheie, care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior.