Cuburile GRID pentru amenajări, la mare căutare în România

Sistemele multifuncționale GRID, lansate în Danemarca și destinate amenajărilor interioare și evenimentelor de orice mărime, sunt din ce în ce mai căutate în România. Astfel, organizatorii de spectacole, expoziții și târguri ajung într-o nouă etapă, aceea a decorurilor interactive și personalizate.

Modulele GRID, importate și distribuite de REDLINE, au început să fie cerute la marile evenimente organizate în România, nu numai pentru amenajarea spațiilor din clădirile de birouri, magazine, restaurante.

REDLINE a terminat 2018 cu o cifră de afaceri de 350.000 de euro și estimează că va ajunge la un milion de euro la finalul anului. Asta datorită cererilor în creștere de „soluții la cheie” pentru amenajarea și personalizarea spațiilor.

„Evenimentele de orice fel, începând de la târguri și expoziții până la evenimente de networking și socializare, dar și marile evenimente de tip festivaluri, concerte sunt într-o etapă de tranziție de la modelul bazat pe prezentare la cel bazat pe interacțiune cu publicul. Companiile simt nevoia de comunicare multi-direcțională și din acest motiv, mediul ambiental creat, atât din punct de vedere vizual, cât și funcțional, a devenit extrem de important”, declară Radu Suteu, managing director REDLINE.

GRID este un sistem modular foarte versatil, flexibil și ușor de manevrat. Cubul-cadru are dimensiunea 40×40 cm, este din nylon și fibră de sticlă și cântâreşte doar 880 de grame. Cuburile se prind între ele în toate direcțiile printr-un sistem simplu de conectori. Scopul – pentru a crea structuri cu forme și dimensiuni variate. Sistemul este foarte solicitat de organizatorii de evenimente pentru că oferă cel mai mare spațiu de expunere, creează un mediu interactiv, multi-funcțional și se adaptează oricărui spaţiu.

Cuburile se închiriază de la 3,5 euro/bucata, minimum 50 de module/eveniment. Cu 50 de cuburi se poate realiza un display tip perete de opt metri pătrați de expunere. De asemenea, se pot realiza 10 coloane care generează 32 de metri pătrați de expunere.

Costul amenajării structurilor GRID variază în funcție de numărul cuburilor, complexitatea aranjamentului și gradul de personalizare. Spre exemplu, pentru expoziția “Sky is the Limit” din Aalborg, Danemarca, s-au folosit aproximativ 1.000 de cuburi. Alt exemplu: pentru “DesignJunction”, de la Londra, din 2016, și pentru lansarea noului sediu Nordhavn din Danemarca, în 2014, s-au utilizat peste 3.000 de module pentru fiecare eveniment. Pentru astfel de acțiuni, închirierea sistemului GRID poate costa între 3.500 și 10.000 de euro. Asta în timp ce pentru evenimentele cu public redus costurile sunt cuprinse între 300 si 2.500 euro, în funcție de personalizarea dorită.

“Organizatorii de evenimente din România nu mai sunt simple firme de decorațiuni, au devenit adevărate mașinării generatoare de conținut și interacțiune pentru toți cei implicați. Se lucrează la un nivel mai complex, în procesul de organizare sunt implicați designeri de interior, firme de arhitectură, se anticipează și/sau se generează impactul emoțional”, precizează Radu Suteu.

Pentru a răspunde cererilor din România, pe lângă website-ul REDLINE, unde GRID e prezentat alături de celelalte produse și servicii din portofoliu, compania a lansat platforma grid4events.ro, dedicată sistemului GRID. Jumătate din cererile venite pe platformă sunt pentru evenimente, galerii și alte tipuri de display, în varianta de închiriere, 40% sunt pentru amenajarea de structuri fixe GRID în spații de birouri, de co-working și multifunctionale, iar restul pentru display-uri în magazine, restaurante, spații comerciale.

REDLINE este înființată în 2014 de Radu Suteu, cu o experiență de șapte ani în producția de mobilier și a soluțiilor pentru amenajări interioare în cadrul unei afaceri de familie. Pe lângă sistemul GRID, compania este unic importator și partener pentru produsele dedicate amenajărilor interioare moderne Clicwall din Belgia, Fastmount din Noua Zeelandă, Aircharge din Marea Britanie.

Cuburile GRID au fost inventate și sunt produse în Danemarca de GRID System, o companie de familie înființată în 2010 de designerul Peter J. Lassen, care lucrează din 1954 în industria mobilei. Danezul este cunoscut în întreaga lume și ca inventator al sistemului de rafturi Montana Furniture.