Purolite investește 15 milioane de dolari într-o stație de epurare a apelor în orașul Victoria

Purolite a anunțată că a demarat procesul de construcție a unei stații ultra-moderne de epurare a apelor uzate, cu tehnologie de ultimă generație, în cadrul unității de producție a firmei din orașul Victoria, Brașov, conform ProTV.

Compania a semnat un contract cu firma WABAG, cu sediul în București, firmă ce aparține grupului cu același nume, lider mondial în managementul apei pentru sectoarele industriale și municipale, care va proiecta, va construi și va asigura funcționarea stației în valoare de 15 milioane de dolari.

Stația va deține multiple sisteme de epurare și va fi extrem de eficientă în ceea ce privește purificarea apei reziduale, împiedicând mirosurile neplăcute să pătrundă în atmosferă, permițând totodată si reutilizarea apei.

Proiectarea stației va avea ca priorități principiile de conservare, optimizare și refolosire, astfel încât instalația rezultată să fie extrem de durabilă și cu impact redus asupra mediului înconjurător.

Până în prezent, terenul a fost împrejmuit și pregătit pentru studiul geotehnic. De asemenea, un sistem de evacuare prin conducte subterane este în curs de autorizare și va funcționa în conformitate cu reglementările locale cu privire la procedura de autorizare și practicile de siguranță. Deși se preconizează ca proiectul să fie pus în funcțiune în anul 2020, se așteaptă încă toate autorizațiile necesare.

Începând din anul 2018, Purolite, împreună cu firma WABAG, lucrează la dezvoltarea unei soluții de epurare personalizată, soluție care implică procese aerobe, anaerobe, membrane și procese chimice/ fizice care reduc încărcările surselor de apă și asigură o epurare de cea mai înaltă calitate a apei reziduale, care va respecta reglementările naționale cu privire la evacuare.

În prezent, la Victoria, apele sunt procesate de o stație de epurare veche, construită în anii 1950.

Firma Purolite SRL funcționează ca și unitate de producție în orașul Victoria de peste 24 de ani, respectând întotdeauna normele de calitate ale mediului și apei. Însă, pentru asigurarea unei epurări de înaltă calitate, o nouă stație de ultimă generație este necesară.

Standardele de protecție a mediului înconjurător sunt din ce in ce mai stricte la nivel global, iar Romania nu este o excepție. Stația de epurare va respecta standardul NTPA001, conform cerințelor legislației din România.