Hub comunitar în Cartierul Coresi din Brașov

Ceetrus în parteneriat cu Kasper Development și Learnex a inaugurat al doilea hub comunitar din România, în cadrul Cartier Coresi din Brașov, acesta din urmă fiind cel mai mare proiect de regenerare urbană din România.

Proiectul Cartier Hub din Brașov este o inițiativă Ceetrus, susținută de partenerul Kasper Development și operată de Learnex. Acesta este cel de-al doilea hub comunitar lansat de Ceetrus în România, după ce, în primăvara acestui an, a deschis primul hub comunitar dintr-un centru comercial (Drumul Taberelor) în parteneriat cu NOD Makerspace.

Investiția pentru hub-ul din Brașov a Ceetrus, Kasper Development și a partenerilor proiectului este de 60.000 de euro, iar suprafața oferită comunității este de 100 mp.

Pentru comunitatea din Cartier Coresi și pentru oraș

Proiectul Cartier Hub din Brașov are atât o componentă comunitară, cât și una antreprenorială, menite să susțină inițiativele din cartier și oraș și să faciliteze conexiunile dintre oameni. Noul hub comunitar din Cartier Coresi este un spațiu de cursuri, evenimente educaționale și de antreprenoriat, dar și locul care își propune să satisfacă dorința și curiozitatea de nou, prin știință, tehnologie și creativitate.

Un proiect adresat întregii comunității, Cartier Hub prin Learnex oferă copiilor cu vârste între 6 și 18 ani ateliere și evenimente creative, familiilor din cartier seri de socializare, iar comunității de antreprenori din oraș un spațiu de conectare, colaborare și dezvoltare. Cartier Hub prin Learnex este deschis tuturor brașovenilor, iar cei care locuiesc sau lucrează în Cartier Coresi beneficiază de 10% reducere la toate activitățile hub-ului.

Spațiul este prevăzut cu cele mai moderne dotări – internet de mare viteză, ecrane touch screen, sală de studiu pentru After School, sală de programare, ludotecă, locuri de joacă pentru zilele de weekend și chicinetă utilată.

Tatian Diaconu, Portfolio General Manager Ceetrus Polonia, România, Rusia și Ucraina: „ La început a fost doar o platformă industrială în paragină, apoi a apărut ideea. Ea a fost urmată de un șantier, primul bloc, primii locuitori ai comunității Coresi. Astăzi Cartier Coresi din Brașov este un reper de calitate a vieții urbane, sociale și comunitare. Mai lipsea un liant, animat de pasiunea pentru oameni, pentru copii, pentru educație, pentru antreprenoriat. Ne bucurăm să constatăm că ecosistemul de parteneri Coresi se îmbogățește cu Silvia și echipa Learnex. Proiectul Cartier Hub Learnex face parte din acest ecosistem și are rolul de a deveni un catalizator al vieții urbane din Cartier Coresi și din Brașov.”

Daniela Kasper, Fondator și CEO Kasper Development: „Dacă în trecut ne concentram cu preponderență pe aspectul fizic și calitativ al unei construcții, astăzi ne dorim să creăm în interiorul oricărui ansamblu, spații care să fie ocazii pentru socializare, mișcare, animație și dezvoltare. Proiectul Cartier hub prin Learnex, ne-a convins că merită să punem la dispoziția comunității, în mod gratuit, un spațiu modern pe masură, care să permită interconectarea multor copii și tineri cu mentori motivați și dedicați. Dorim să creăm un loc în care copiii să vină pentru că vor, nu pentru că trebuie”.

Inițiativa are şi susținerea partenerilor locali Auchan, Bookcity, Delta Studios, Digital Brain, Horimob și Waters, care au contribuit la echiparea și designul interior al spațiului cu echipamente de software și hardware, cât și cu producție publicitară.

Programele Learnex sunt susținute de 14 traineri și 4 voluntari specializați în antreprenoriat, protocol și etichetă, robotică educațională, dezvoltare personală prin tehnici NLP, pedagogie, limbi străine, creativitate, sport și nutriție.

Silvia Pohrib, Antreprenor și Co-Fondator Learnex: „Înainte de toate, Learnex este povestea unor părinți pasionați, motivați și determinați, este povestea unor tineri talentați, pasionați și implicați. În realizarea acestui hub educațional, am pornit de la ideea de a pregăti copiii pentru viață, apelând la imaginația lor și dezvoltându-le nevoia și bucuria de crea: Ne-am propus să pregătim tineri cu picioarele pe pământ, ancorați în realitatea economică și tehnologică, cu capul în nori, creativi și inovatori”.

Despre Ceetrus:

Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cunoscut până în iunie 2018 sub numele de Immochan. Lansată ca o companie de real estate comercial, Ceetrus s-a transformat din 2016, pentru a deveni astăzi un dezvoltator imobiliar de proiecte mixte.

În România, Ceetrus a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Kasper Development și office, prin Coresi Business Campus, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Brașov, în parteneriat cu Ascenta Management.

Cifre cheie: prezent în 10 ţări / 297 de centre comerciale / 10.700 de parteneri comerciali / 1.050 de angajaţi.

Despre Kasper Development:

Compania Kasper Development este unul dintre pionierii pieței rezidențiale transilvănene. Compania a contribuit la dezvoltarea pieței imobiliare locale începând din 2005 cu peste 2.500 de apartamente. Cel mai recent complex – Coresi Avantgarden – este parte integrantă din cel mai mare proiect de regenerare urbană din România.

Despre Learnex

Povestea Learnex a început în Brașov în anul 2015 și este o inițiativă educațională menită să vină în sprijinul comunității prin programe de educație și antreprenoriat. Programele dezvoltate de Learnex au rolul de a educa pasiunea copiilor și tinerilor pentru tehnologie, în vederea găsirii de soluții viabile pentru îmbunătățirea calității vieții, printr-o interacțiune mai ușoară şi mai prietenoasă cu orașul, cu mediul, cu semenii, orientându-i astfel către un viitor susținut de tehnologii inteligente integrate. Metodele de predare în cadrul Cartier Hub Learnex sunt combinate între design thinking, peer learning şi metoda descoperirii experimentale.