Ceetrus: Noi construcţii pe fosta platformă Tractorul Braşov şi în Satu Mare

Faza 4 a dezvoltării clădirilor de birouri din Coresi Business Campus va începe în noiembrie iar faza 5 va începe în primăvară. Pe partea rezidenţială, pe lângă cele circa 1.500 de apartamente finalizate, în care s-au mutat deja familiile, până la finele anului vor mai fi predate încă 300 de apartamente, a declarat Tatian Diaconu, director la Ceetrus, pentru revista Constructiv.

În acest an, Tatian Diaconu (foto mai sus) a fost promovat de la funcţia de CEO al Ceetrus România la cea de Portfolio General Manager Ceetrus pentru patru ţări: Polonia, România, Rusia și Ucraina.

Printre celelalte şantiere la care se lucrează în prezent pe fosta platformă Tractorul din Braşov este şi cel al unui hotel de 4 stele (foto mai jos), hotel care va avea 133 de camere.

În plus, pe aceeaşi platformă, în perioada interbelică a funcționat fabrica de avioane I.A.R. Şi pentru că acolo a rămas un hangar, cei de la Ceetrus (fostul Immochan, divizia imobiliară a grupului francez Auchan) s-au gândit să-l salveze de la demolare. Astfel că hangarul (foto mai jos) se va transforma în centru de expoziții cu activități de agrement și multiculturale, hangarul urmând a fi gata în aprilie 2021.

Amintim că partea rezidenţială de pe fosta platformă Tractorul cuprinde ca proiect 42 de blocuri cu peste 2.200 de apartamente. La aceasta se adaugă pe segmentul comercial mall-ul Coresi şi partea cu clădiri de birouri. La segmentul office tocmai a fost finalizată în vară a treia clădire (clădirea H1), care are o suprafață de 15.000 de metri pătrați şi un regim de înălțime P+4.

În prezent, în Coresi Business Campus își au sediul peste 30 de companii naționale și internaționale, care găzduiesc circa 7.000 de angajați.

Construcţii la Satu Mare şi Reşiţa

Revenind la construcţii, Diaconu ne-a mai declarat că în luna decembrie, la Satu Mare finalizează extinderea stripmall-ului (este vorba de o extensie a galeriei comercial Auchan din Satu Mare).
Tot acolo urmează ca din primăvara anului 2021, lângă micul mall, să fie dezvoltat pe 3,5 hectare un proiect rezidenţial cu aproximativ 300 de apartamente.

În ceea ce priveşte marele proiect de regenerare urbană de la Reşiţa, reprezentantul Ceetrus ne-a declarat că în prezent se lucrează la masterplan.

Amintim că la Reşiţa, Ceetrus pregăteşte un proiect gigant de peste 50 de milioane de euro prin care, asemănător proiectului de la Braşov, doar că la o scară mai redusă. Acolo îşi propune să revitalizeze fosta platformă industrială Mociur a Uzinei Constructoare de Mașini Reșița (UCMR).

Până una-alta, Cartierul Coresi din Braşov rămâne cel mai mare proiect de regenerare urbană din România.