La Satu-Mare va fi construită o autogară

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a semnat contractul de finanţare pentru nou proiect din fonduri europene prin care vor fi achiziţionate 11 autobuze hibrid, va fi construită o autogară şi va fi implementat un sistem de eticketing, a anunţat administraţia, printr-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

“Autobuzele vor fi livrate de compania poloneză Solaris în termen de 6 luni de zile de la semnarea contractului. Totodată, prin acest proiect european vom construi şi o nouă autogară şi un centru de monitorizare a traficului, toate la standard europene. Valoarea totală a acestui contract este de peste 37 milioane de lei”, a menţionat primarul.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, iar valoarea totală este de 37.102.839 lei din care cofinanţarea municipiului Satu Mare este de 659.200,54 lei.   Prin acest proiect va fi construit un terminal transjudeţean-translocal, un depou pentru autobuze şi vor fi achiziţionate 11 autobuze hibrid.   Totodată, va fi implementat un sistem operaţional privind realizarea managementului traficului inclusiv achiziţionarea de sisteme monitorizare video, în scopul optimizării transportului public local.