Alber Holding a lansat ultima fază a proiectului City of Mara Avenue

Alber Holding a lansat ultima fază a proiectului City of Mara Avenue, un ansamblu rezidenţial din Timișoara, care include șase bocuri cu 507 apartamente, 4.000 mp spații comerciale, săli de sport și fitness, cafenele, restaurante, spălătorie de haine, librărie, brand-uri de lifestyle, scrie Economica.net.

 

Construcția este situată într-o fostă zonă industrială, la mai puţin de 10 minute de centrul istoric. „Provocarea principală a acestui proiect este expunerea foarte generoasă la Calea Circumvalaţiunii. Alegerea a fost să creăm alveole urbane la acest bulevard printr-o volumetrie dinamică şi printr-o variaţie a retragerilor de la aliniamentul stradal. Rezultatul a fost crearea unor spaţii private, semiprivate şi publice. Este, de fapt o operaţiune de urbanizare a unei zone industriale vechi. Am dorit să aducem oraşul la oameni şi să participle la oraş. Ai spaţii intime, dar în acelaşi timp te afli în oraş. Te afli în mijlocul unei vieţi urbane, ai acces la funcţiuni publice, participi la viaţa urbană”, a declarat Gabriel Almăjan, arhitect în cadrul biroului ATG Studio.

Lucrările pentru ansamblul City of Mara au început în anul 2015, iar în prima fază a proiectului au fost finalizate şapte blocuri.

„Experienţa urbană nu este a maşinii, este a pietonului, aşa ar trebui să fie. Dacă privim oraşul  doar din maşină pierdem legătura cu tot ce înseamnă oraş şi comunitate, dacă alegem să folosim o bicicletă, pe acelaşi traseu, trăim experienţe diferite. Vrem ca locul acesta să fie una din ele”, a mai spus  Almăjan, arhitect.

 

Suprafaţa terenului pe care se construieşte întregul ansamblu City Of Mara este de 2,8 hectare, iar investiţia se ridică la peste 55 milioane de euro.