Motru va avea o centrală termică nouă

Autoritățile din Motru vor construi o nouă centrală termică la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din localitate, scrie Gazeta de Sud. Conform primarului Gigel Jianu,  vechile cazane vor fi înlocuite cu o central performantă care să fie eficientă și care să poată livra cantitățile necesare de apă caldă și de căldură, raportat la nevoile populației.

Jianu a precizat că investiția se face în cadrul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă și are în vedere o serie de parametri precum reducerea consumului de energie și scăderea numărului de beneficiari de utilități la nivelul municipiului.

UATAA Motru folosește cărbune pentru a produce agent termic și apă caldă și este obligată să achite o taxă de poluare. Prin urmare, până la finalul lunii aprilie, trebuie cumpărate toate certificatele de CO2. Conform lui Gigel Jianu, UATAA Motru a avut anul trecut fonduri pentru cumpărarea certificatelor de CO2. Este vorba de un ajutor guvernamental consistent destinat acoperirii pierderilor, subvențiile populației, precum și pentru achiziția certificatelor de CO2.