Haier ridică o fabrică de frigidere la Ariceștii Rahtivani, din Prahova

Compania Haier din China va va construi o fabrică de frigidere în Prahova, în parcul industrial din comuna Ariceștii Rahtivani. Investiția se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro și vor fi create peste 700 de locuri de muncă, scrie Reporter Global.

„Un consorțiu din China a decis să facă o investiție pe o suprafață de 100 de mii de metri pătrați, asta înseamnă 10 hectare, unde vor construi hale pe o amprentă la sol de circa 6 hectare, urmând a dezvolta aici o fabrică de producere a frigiderelor. Vor crea un număr de locuri de muncă cuprins între 700 – 750, asta în mod direct”, a afirmat Alexandru Cristea, primarul localității Ariceștii Rahtivani.

Edilul susține că pe chinezi i-a atras comuna Ariceștii Rahtivani pentru că în zonă „există magistrală de gaz, există energie electrică, există rețea de apă, apropierea foarte mare de București, dar ceea ce a contat în mod decisiv a fost și faptul că în județul Prahova există o puternică tradiție muncitorească”.

Fabrica ar urma să fie gata în maximum un an de la începerea lucrărilor. Deocamdată, au fost depuse primele cereri pentru obținerea avizelor în vederea eliberării autorizației de construire. Potrivit estimărilor primarului, lucrările ar urma să înceapă în vară.