Aeroportul Ghimbav-Brașov ar putea fi gata anul viitor

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a estimat că Aeroportul Internațional Ghimbav-Brașov va fi funcțional de anul viitor. „Sunt convins că, așa cum v-ați încăpățânat să duceți acest proiect, iată aproape de sfârșit, anul viitor puteți intra în operare”, le-a transmis oficialul Guvernlui reprezentanților autorităților din Brașov chiar pe pe șantierul aeroportului.

„Va fi un complex multimodal, și aici discutăm despre o legătură cu încă o linie de cale ferată, discutăm despre accesul la autostradă. Atunci când ai aeroport, când ai cale ferată, când ai autostradă, toate conectate la agenții economici, zona se va dezvolta extraordinar de mult”, a spus șeful Transporturilor, citat de Economica.net.

 

Consiliulul Judeţean Braşov a semnat pe 21 august 2019 contractul pentru construcţia terminalului Aeroportului Braşov – Ghimbav. Lucrările sunt executate de Asocierea Bog’Art SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA. Planurile Terminalului de pasageri relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp (subsol, parter, etaj), la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit.

 

Teminalul va fi dotat atât cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport şi bagaje (ascensoare, scări rulante, benzi transportoare), cât şi cu echipamente moderne de securitate, la standardele solicitate de către instituţiile statului care le vor opera: SRI, Poliţia de Frontieră, Vama.